Nederland, Den Haag21 september 2020, door Barts Boekje

Ouderwets tafelen met bier en brood bij De Broodbrouwers in Den Haag

Nederland, Den Haag, 21 september 2020, door Barts Boekje

Ouderwets tafelen met bier en brood bij De Broodbrouwers in Den Haag

Onverwachte plek, niet in het centrum van Den Haag, maar nog wel vóór de Bink (je weet wel, met Mama Kelly, Capriole en Glaswerk). Verscholen in een buurt vlakbij het Rijswijkseplein, doet een oud historisch bier-koelhuis nu dienst als bistro en bakkerij. Hallo De Broodbrouwers!

Dit is een samenwerking tussen Happy Tosti (die kennen we uit ons lijstje van de 33 favorieten restaurants in Den Haag) en Lekker Brood. De Broodbrouwers zijn niet alleen goed in wat ze doen, ook hier hebben ze een sociale missie. Zo hebben meer dan 60 mensen met een (on-)zichtbare arbeidsbeperking een baan in de bistro of bakkerij van de Broodbrouwers. Super goed!

 

 

De Broodbrouwers

De Broodbrouwers

Ontbijt, lunch of diner? Bij de Broodbrouwers draaien ze er hun hand niet voor om. Geen ingewikkeld gedoe op de kaart (dus ook geen poespas prijzen, mooi meegenomen), maar een goede gado gado salade of vegan chili dog. En elke donderdagavond studentenavond, waarbij je een lamsburger en getapt biertje scoort voor een tientje in totaal (Whaatt? Ja we know, echt geen geld).

Bij de borrel chicken wings met blauwe kaassaus of een mandje brood met lekkere artisjok dip. En als we borrel zeggen, zeggen we bier. Flinke bierkaart bij de Broodbrouwers, in verschillende categorieën (ga je voor intens en uitdagend of amber en elegant?). Wij vinden deze combi top!

Buiten alle ruimte op het terras met robuuste tafels en gezellige lampjes (doe er een biertje bij en je zit er de hele avond goed). Binnen in het monumentale Haagse pand moet je een paar trappen op en zit je dus wat hoger, uitkijkend over de bakkerij beneden. Ja, overdag spiek je dus zo naar beneden de bakkerij in (vinden we super!), waar de bakkers het verse brood bakken. Om nog maar te zwijgen over de geur van het vers gebakken brood, die daarmee naar boven zweeft.

Vraag aan de vriendelijke bediening even of het glazen orgel aan mag, waardoor bloem, meel en allerlei zaden en kruiden vanaf het restaurant naar beneden zo de bakkerij in glijden.

De hele dag ben je welkom bij De Broodbrouwers. Maar je bent ook gewoon welkom om even snel langs te hoppen voor een vers brood voor thuis. Neem een kijkje bij De Broodbrouwers en wie weet zit je gezellig te borrelen of ontbijten bij deze Haagse parel!