Nederland, Den Haag10 februari 2020, door Maartje

Restaurant ñ Den Haag

Nederland, Den Haag, 10 februari 2020, door Maartje

Restaurant ñ Den Haag

Open op het oude plekje van Spaanse tapas en pinxtos favoriet La Basque (gemis!). Hét restaurant waarvan menigeen verward doch intrigued mompelde: “Ja, er komt daar iets nieuws… maar hoe het heet?” “Alleen de letter n?” “En hoe spreken we dat dan uit?” Afijn, na wat speurwerk bleek de uitspraak fonetisch een soort “njuh” en het pandje – waar mogelijk – nog schattiger opgeknapt dan voorheen. Met romantisch terras voor de deur op het verborgen pleintje achter de Torenstraat, ligt dus restaurant/bistro/bar ñ verscholen. Binnen klein maar fijn, al moet je geen moeite hebben met onbekenden naast je aan tafel, want krap is het wel. Desalniettemin, is het geñieten geblazen bij ñ Den Haag.

Restaurant Ñ Den Haag

Restaurant Ñ Den Haag

De kaart is klein, maar dat is ook weleens fijn. En wat wij geproefd hebben was heerlijk, dus wie heeft er meer nodig dan dat? Om te beginnen? Pimientos de padrón, oesters, sardientjes, Cecina de Léon (rund), Spaanse kazen of een goede charcuterie plank.

Als hoofdgerecht heb je de keuze tussen verschillende kleine gerechten, formaat voorgerecht. Bestel er dus gerust 2 of meer of deel een paar gerechten met je tafelgenoot. Groene asperges met manchego en truffel bijvoorbeeld, of heekfilet met salsa van chorizo. Of ook op de kaart: inktvis in een sausje van eigen inkt. Toe de keuze tussen Spaanse dessertkazen, een chocoladetaartje met koffiecrème of een gegrilde perzik. Genoeg heerlijke Spaanse wijnen op de kaart, of vraag naar de verschillende soorten Spaans speciaalbiertjes voor de liefhebber.

Je moet je alleen even over de krapheid heen zetten dus (reserveren is een must), of op het schattige terras neerstrijken. Let wel: naar restaurant ñ moet je heen zonder haast, dus alleen gaan als je écht zin hebt in een heerlijk avondje tafelen waarbij er telkens een nieuw Spaans hapje voor je neus verschijnt. Bueno, dan zit je helemaal gebakken bij ñ.

ñ