Nederland, Amsterdam7 augustus 2022, door Teun Tielen

De lekkerste dim sum in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 7 augustus 2022, door Teun Tielen

De lekkerste dim sum in Amsterdam

Dim sum all day en every day: in China vind je het op elke hoek van de straat. Gelukkig zijn er in Amsterdam ook meer dan genoeg plekken waar je terecht kunt voor deze heerlijke hapjes. Hoef je niet naar China en dat scheelt een hoop. Dim sum betekent 'raak het hart', en dat snappen we helemaal. Het liefst zouden we het de hele dag door eten. Goed nieuws, het eten van dim sum is niet aan een bepaalde tijd gebonden. Of het nu ochtend, middag of avond is, dim summen kan altijd.

Dit zijn de beste dim sum restaurants in Amsterdam. Toch liever Indiaas of Indonesisch? Ook daar maakten we eerder lijstjes van.

Happyhappyjoyjoy

Happyhappyjoyjoy

Happyhappyjoyjoy heeft vier locaties verspreid over de stad. Ze hebben een uitgebreide kaart vol Asian Streetfood. De restaurants zijn geopend voor diner, maar bij de locatie op de Zuidas kun je ook al eerder terecht om te lunchen. Hier hebben ze zelfs een karaoke room, happiness en joy gegarandeerd dus.

Happyhappyjoyjoy

Mister Chen X Cha House

Mister Chen X Cha House

In de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost vind je Mister Chen – Cha House. De eigenaar, mister Chen, komt zelf uit China en werd geïnspireerd door de ‘yam cha’ restaurants in Hong Kong en de Izakayas in Tokyo. Die combinatie heeft goed uitgepakt. Naast dim sum serveren ze ook ramen en sushi, voor ieder wat wils dus. Nog een pluspunt, alle gerechten worden from scratch bereid en er worden geen smaakversterkers gebruikt.

Mister Chen – Cha House

Ron Gastrobar Oriental Downtown

Ron Gastrobar Oriental Downtown

Downtown, in de Kerkstraat, ligt Ron Gastrobar Oriental. Oprichter Ron Blaauw, die je wellicht kent van zijn gastrobar met Michelinster, miste een sexy en hip Aziatisch restaurant in de stad en besloot daar verandering in te brengen. Hier geniet je niet alleen van dim sum en andere gerechten uit de Aziatische keuken, maar ook van cocktails en live muziek. Het restaurant is elke dag geopend voor diner.

Ron Gastrobar Oriental

Taiko Cuisine

Taiko Cuisine

Waar ooit het drumlokaal van het Amsterdams Conservatorium zat, vind je nu Taiko Cuisine. Taiko, Japans voor drum, is het restaurant van het Conservatorium Hotel. Hier eet je bijzondere gerechten, geïnspireerd door de moderne Aziatische keuken. De menukaart is uitgebreid, naast dim sum serveren ze onder andere sushi en verschillende curry’s. Niet voor niks sleepten ze al eerder een award binnen. Op vrijdag- en zaterdagavond speelt er een live percussionist op, jawel, een taiko. Klinkt als muziek in de oren (what’s in a name), toch?

Op dit moment genieten ze van hun welverdiende vakantie, maar vanaf 23 augustus ben je weer welkom.

Taiko Cuisine

IZAKAYA

IZAKAYA

De Japanse keuken, maar dan met een Zuid-Amerikaanse twist. Dat vind je bij IZAKAYA. Ook voor cocktails ben je hier aan het goede adres. Het restaurant ligt bij het Sir Albert Hotel, midden in de Pijp. Op het menu staan onder andere sushi, sashimi en verschillende vlees- en visgerechten die worden bereid in een hibachi vuurschaal of op de traditionele robata grill. Geen zin om ‘gewoon’ aan tafel te zitten? Vanaf de vijfhoekige 360 graden kun je lekker mensen kijken (dat doen we nou eenmaal graag, sorry not sorry). IZAKAYA is de hele week geopend voor ontbijt, lunch en diner.

IZAKAYA

Sammie Sangria

Sammie Sangria

Al eerder schreven we over deze heerlijke hotspot op de rooftop van Botel. We hebben het over de ultieme zomer hangout, onze vriend Sammie. Oké oké, hier komen we vooral voor de sangria. Maar sla de dim-summer in het weekend zeker niet over. Bij elke bestelde sangria krijg je dan namelijk een portie dim sum van het huis. We blijven gierige Hollanders, sorry not sorry. Ook door de weeks kun je hier smullen van Aziatisch streetfood.

Sammie Sangria