Nederland, Amsterdam26 juli 2022, door Demi Passier

Sammie in Amsterdam is de zomer hangout om te zwemmen, borrelen en eten

Nederland, Amsterdam, 26 juli 2022, door Demi Passier

Sammie in Amsterdam is de zomer hangout om te zwemmen, borrelen en eten

De hele zomer open en daarna in diepe winterslaap, we hebben het over Sammie. Of terwijl het voormalige Sammie Sangria. The place voor je vrijdagmiddagborrels (met sangria of course), beste streetfood en een frisse duik. En locatie is alles, daarom zit je bij deze plek snor. Sammie zit op de Rooftop van Botel. Kortom: bij Sammie ben je helemaal laid-back. Sammie is de zomer hangout om te zwemmen, borrelen en eten. 

 

 

Sammie

Sammie

Koop een rooftop die nog leeg staat en verbouw deze helemaal. Ok is goed, dachten de eigenaren van Sammie toen ze de samenwerking met Botel aangingen. Maar dan wel een verbouwing die ervoor zorgt dat het een zomer hangout is waar iedereen kan chillen. Je weet wel, laid-back interieur met veel parasolletjes, houten tafels en bloemen.

Eigenlijk is het uitzicht alleen al totaal laid-back, compleet zicht over de NDSM met een van de mooiste sunsets van Amsterdam. Owja locatie, locatie, locatie: neem de pont en je meert gelijk bij de voordeur aan. Mits je de goede pont pakt natuurlijk, anders kun je alsnog lang op de fiets. En dat willen we niet, we willen lang in de relax modus.

Voor actuele evenementen kun je het beste de Instagram bekijken, want je weet wel laid-back sfeertje. Pluspunten scoren doen ze door ook maandag en dinsdagen open te gaan. Houdt ook de website in de gaten voor de opening van Sammie’s Badplaats (de zwarte pier aan de overkant). Branded handdoeken, zonnebrand, slippers en zonnekleppen voor iedereen die lekker op de pier willen chillen.

Op vrijdag, dan zijn we helemaal niet weg te slaan. Vrijdagmiddagborrels met DJ en muziek-acts is de juiste afsluiter van de week. Überhaupt lekker dat weekend in. Zaterdagen zijn voor all day-drinking en zondag voor all day brunch met een DJ Mart Reinders op het dek met Sunset-djset. De rest van de week eten we hier een mix van Aziatische streetfood (en niet onbelangrijk: veel leuke keuze voor de vega’s) maar ook overheerlijke broodjes en andere lunchgerechten. Natuurlijk schenken ze heerlijke sangria’s, maar verwacht ook veel andere lekkere drankjes en cocktails. Een Coconut Margarita – hebben ze ook! Onze nieuwe favoriete hang-out? Jazeker.