Nederland, Amsterdam16 januari 2024, door Iben Dekker

De beste Indonesische restaurants in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 16 januari 2024, door Iben Dekker

De beste Indonesische restaurants in Amsterdam

Ben je gek op nasi, rendang, sayur lodeh of gewoon een hele rijsttafel? Ja, wij ook. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met (volgens ons) de beste Indonesische restaurants in Amsterdam. Here you go:

 

Meer een ramen kinda person? Dan vind je hier de lekkerste ramen van Amsterdam.

Restaurant Blauw

Restaurant Blauw

Bij Restaurant Blauw wordt culinair Indonesisch gekookt. Door de jaren heen zijn ze beroemd geworden vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren. Van kruidige en pittige stoofgerechten tot frisse salades en zoete lekkernijen, Blauw heeft het allemaal. Een must: de uitgebreide Indonesische rijsttafel, deze is alom bekend (ook ver buiten Nederland).

 

Restaurant Blauw

Kantjil & De Tijger

Kantjil & De Tijger

Kantjil & de Tijger; we kennen het restaurant waarschijnlijk allemaal al wel. Classic but good. Hier zit je op je gemak en het is altijd een goede go-to. Bij Kantjil & de Tijger hebben ze een Aziatische lunch, een uitgebreid diner en ook Kantjil To Go (voor wanneer je meer zin hebt om op de bank te hangen, tip!). Er is een ruime keuze en de bediening krijgt een pluspunt voor het goede advies.

 

Kantjil & De Tijger

Indo Jaya

Indo Jaya

Indo Jaya is een traditioneel Indonesisch afhaalcentrum & cateringbedrijf. Het bestaat sinds 1998, met traditionele Indonesische gerechten, koekjes en snacks. Veel keuze, allemaal goed. Voor de basis van je menu kies je voor nasi of bami goreng, witte of gele rijst of longtong (een kleefrijst die ook heel lekker is met mango).

Hier vind je het hele menu van Indo Jaya.

 

Restaurant Max

Restaurant Max

De frisse en moderne Indo-gerechten van MAX zijn sowieso altijd een goed idee. Voor 39 euro heb je een heerlijk tweegangen rijsttafel menu met vooraf een frisse groentesalade met Javaanse saté ayam. En geloof ons maar, de lekkerste rijsttafel eet je misschien wel hier. Voor mensen met keuzestress ook fijn; je hoeft namelijk zelf geen keuze te maken, maar krijgt alle Indonesische specialiteiten in kleinere porties op tafel. De wijnen van Max zijn gevarieerd en passen goed bij de Indonesische gerechten.

Sama Sebo

Sama Sebo

Restaurant Sama Sebo is het oudste Indonesisch specialiteiten restaurant van Nederland. Je kunt er terecht voor een lunch, diner of lekkere neut. In de keuken staan alleen koks met Javaanse roots en zij weten als geen ander ‘hoe het eigenlijk heurt’. Concessies aan originele gerechten? No way. Vergeet die nasi goreng die je zelf thuis in elkaar flanst. Verwacht streekgerechten als gado-gado, een uitgebreide rijsttafel of stel je eigen (non-)vega-maal samen. In rap tempo, zeg 5-10 minuten, serveert de in batik geklede ober het voor je uit. Hoe fijn is dat als je goede trek hebt! Reserveren moet je wel even doen.

Same Sebo

Amoi

Amoi

Dat we gek zijn op Indonesisch eten is intussen duidelijk, maar ons hart gaat ook sneller kloppen van een knap interieur. Café Amoi heeft beide: een hip interieur én ook goed Indonesisch eten. Al het lekkers wordt gemaakt door tantes Uddie en Nettie, beide hebben enorme liefde voor eten en laten dit terugkomen in de gerechten. Daarnaast ook een ruime keuze aan cocktails.

Amoi

Sari Citra

Sari Citra

Bij Sari Citra in de Pijp kun je eten afhalen, maar aanschuiven mag ook. Misschien niet de meest gezellige plek maar wel lekker knus. Ze hebben er een paar tafels beschikbaar. Als je daar dan toch bent, neem dan de rijsttafel ‘Sari Citra’ en laat je verrassen door alle topgerechten. Tip van ons, vergeet vooral de zoete snacks niet.

 

Sari Citra

Restaurant Jun

Restaurant Jun

Verstopt in een zijstraat van het Hugo de Grootplein vind je modern Indonesisch restaurant Jun. Buiten een goed diner, bieden ze ook Indonesische gastvrijheid en  gezelligheid. Niet onbelangrijk toch? Edy Junaedy is de Chef-kok en heeft het vak geleerd  op de horecaopleiding in Indonesië en ervaring opgedaan in Europa. Zijn droom was zijn eigen Indonesische restaurant in Amsterdam en dat is zoals je kunt lezen gelukt.

Restaurant Jun

Betawi

Betawi

Bij familiebedrijf Betawi aan de Admiraal de Ruyterweg eet je heerlijke nasi rames. Verder staan ze bekend om hun enorme gastvrijheid. Deze plek is een van onze favorieten voor de zomer, door het mooie terras.

Betawi

Indrapura

Indrapura

Indonesisch restaurant Indrapura won ooit de eerste plek in de categorie ‘beste rijsttafel’ van het Parool. Buiten al het lekkers wat ze serveren, scoort ook het interieur punten. Het is een aangename, authentieke verrassing op het toeristische Rembrandtplein. Sla het zacht gestoofd rundvlees in pittige kokossaus niet over, deze is echt 10/10.

Indrapura

Mama Makan

Mama Makan

Voor de looks ga je naar Mama Makan. Het restaurant, gevestigd in het Hyatt Regency – houdt zich vast aan de specifieke Indonesische keuken. Chef slash mama Rosmina Napitupulu staat in de keuken, om vervolgens je tafel vol te bouwen met gerechten uit alle delen van Indonesië. Dit zorgt voor een bijzondere maar ook originele rijsttafel, met lekkers wat je nog niet eerder geproefd hebt. Daarnaast hebben ze ook een ruime keus aan cocktails.

Mama Makan