11 juli 2022, door Iben Dekker

De beste Indonesische restaurants in Amsterdam

11 juli 2022, door Iben Dekker

De beste Indonesische restaurants in Amsterdam

Ben je gek op nasi, rendang, sayur lodeh of gewoon een hele rijsttafel? Ja, wij ook. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met (volgens ons) de beste Indonesische restaurants in Amsterdam. Here you go:

 

Meer een ramen-kinda-person? Dan vind je hier de lekkerste ramen van Amsterdam.

Restaurant Blauw

Restaurant Blauw

Bij Restaurant Blauw wordt culinair Indonesisch gekookt. Door de jaren heen zijn ze beroemd geworden vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren. Van kruidige en pittige stoofgerechten tot frisse salades en zoete lekkernijen, Blauw heeft het allemaal. Een must: de uitgebreide Indonesische rijsttafel, deze is alom bekend (ook ver buiten Nederland).

 

Restaurant Blauw

Kantjil & De Tijger

Kantjil & De Tijger

Kantjil & de Tijger, we kennen het restaurant waarschijnlijk allemaal al wel; classis but good. Hier zit je op je gemak en het is altijd een goede go to. Bij Kantjil & de Tijger hebben ze een Aziatische lunch, een uitgebreid diner en ook Kantjil To Go (voor wanneer je meer zin hebt om op de bank te hangen, tip!). Er is een ruime keuze en de bediening krijgt een pluspunt voor het goede advies.

 

Kantjil & De Tijger

Indo Jaya

Indo Jaya

Indo Jaya is een traditioneel Indonesisch afhaalcentrum & cateringbedrijf sinds 1998, met traditionele Indonesische gerechten, koekjes en snacks. Veel keuze, allemaal goed. Voor de basis van je menu kies je voor nasi of bami goreng, witte of gele rijst of longtong (een kleefrijst die ook heel lekker is met mango.

Hier vind je het hele menu van Indo Jaya.

 

Restaurant Max

Restaurant Max

De frisse en moderne Indo-gerechten van MAX zijn sowieso altijd een goed idee. Voor 39 euro heb je een heerlijk tweegangen rijsttafel menu met vooraf een frisse groentesalade met Javaanse saté ayam. En geloof ons maar, de lekkerste rijsttafel eet je misschien wel hier. Voor mensen met keuzestress ook fijn; je hoeft namelijk zelf geen keuze te maken, maar krijgt alle Indonesische specialiteiten in kleinere porties op tafel. De wijnen van Max zijn gevarieerd en passen goed bij de Indonesische gerechten.

 

Sama Sebo

Sama Sebo

Restaurant Sama Sebo is het oudste Indonesisch specialiteiten restaurant van Nederland. Je kunt er terecht voor een lunch, diner of lekkere neut. In de keuken staan alleen koks met Javaanse roots en zij weten als geen ander ‘hoe het eigenlijk heurt’. Concessies aan originele gerechten? No way. Vergeet die nasi goreng die je zelf thuis in elkaar flanst. Verwacht streekgerechten als gado-gado, een uitgebreide rijsttafel of stel je eigen (non-)vega-maal samen. In rap tempo, zeg 5-10 minuten, serveert de in batik geklede ober het voor je uit. Hoe fijn is dat als je goede trek hebt! Reserveren moet je wel even doen.

 

Same Sebo