Nederland14 juni 2020, door Imara Milatz

Leppa Limo dorst je les (of lest je dorst?)

Nederland, 14 juni 2020, door Imara Milatz

Leppa Limo dorst je les (of lest je dorst?)

Juicy news alert! Onze nieuwe vrinden van de jonge appelsap-startup Leppa Limo (jeweetwel, die met het appelplukzand er nog aan) zijn zó lekker bezig dat we alweer het een ander te vertellen hebben. Why? Er werd een frisdrank ontwikkeld die 100% natuurlijk is. Gemaakt van Apple bones (vinden we grappig, die naam heeft alles met het klokkenhuis te maken). That's why. In het kort betekent dat een lekker sappie gemaakt van appelresten. Geen e-nummertje te bekennen en laat staan chemicaliën en kunstmatige kleur,- geur, zoet,- of smaakstoffen. Niets van dat. Een lokaal, gezond ennnnn lekkaaah product. We like Leppa!

Leppa limo

Leppa limo

Slim van de Leppa peeps. Ze wisten ons te vertellen dat er jaarlijks veelsteveel (wel 644 miljoen kilo!) aan fruit en groente verloren gaat. Zonde nietwaar? Leppa vond van wel en bedacht een oplossing. Gooi apple bones, een beetje citroen en gember in the mix, et voila! Een frisse, en heus ook gezonde, dorstlesser! En nog even over de Fruitresten  – die anders weggegooid zouden worden – deze worden persoonlijk bij de boer in de polder opgehaald en naar Leppa’s loods gesjeest om de sap te mengen en te bottelen. Zodoende dat er inmiddels ladingen aan flesje goed ‘gejasd’ (ook nog eens voorzien van een brand new etiket, ook wel een nieuw schilletje) gebotteld en al de deur uit gaan. 

Leppa Limo

De frisdrank met de smaak ‘Applebones’ is inmiddels bij 30 verkooppunten in en rondom Amsterdam verkrijgbaar, waaronder het Skate Café, de Goudfazant en de School