Italie, Rome11 april 2021, door Maartje

Eindelijk een écht leuk hotel in Rome: The Hoxton opent in de Italiaanse charme-stad

Italie, Rome, 11 april 2021, door Maartje

Eindelijk een écht leuk hotel in Rome: The Hoxton opent in de Italiaanse charme-stad

Nog héél even wachten, maar it's coming: The Hoxton opent 10 mei 2021 zijn eerste Italiaanse vestiging en wel in Rome. Eerlijk gezegd zaten we daar best een beetje om te springen. Ja, we vinden Rome een mooie, indrukwekkende stad, maar soms ook wat al te toeristisch en om die reden niet altijd even inspirerend. Maar we haakten in het gaan-we-of-gaan-we-toch-niet-boekingsproces meestal af vanwege het gebrek aan toffe logeeradressen (op het prachtige Villa Spalletti na). Of het is er prachtig, maar lóeiduur, of het is er net niet. En nu komt daar dus een knappe, jonge, eigentijdse en betaalbare logeerstek bij: Hallo, Hoxton Rome!

 

The Hoxton Rome

The Hoxton Rome

The Hoxton Rome wordt het tiende hotel van het merk en de zesde opening in Europa. Er komen 192 kamers, een koffiebar en take-away counter, een groot licht restaurant en een prachtig terras – precies die ingredienten waarom we zo dol zijn op The Hox (mogen wij zeggen). Waar het hotel komt? Ook dat is, zoals je van de Hoxonners gewend bent, op een spot-on locatie: in Parioli, een groene buurt net ten noorden van het centrum en nét buiten het (veel te) toeristische gebied van de stad. In de buurt vind je de mooiste musea, leukste restaurants en traditionele trattoria’s (van die echte-echte). Villa Borghese, het meest populaire park van Rome, is naast de deur.

Het hotel komt ik een bestaande pand, Italiaanse klassieke stijl, dat de afgelopen maanden verbouwd is tot een o zo herkenbaar Hoxton hotel. De jaren ’70, naar de stijl van het gebouw en de rijke lokale architectuur van de ‘Eternal City’, voert de boventoon.

En verder zitjes overal, rustieke parketvloeren, uitgesproken kleuren en overal lokale kunst en design – afijn, precies wat je van The Hoxton verwacht (en een beetje meer, maar dat valt ook in de lijn der verwachting). De opening van The Hoxton, Rome volgt na openingen van The Hoxton in Chicago, Southwark Londen en Downtown LA (daar willen we hierna heen!)

The Hoxton Rome