Italie, Rome14 november 2019, door Maartje

Rome equals oude chic equals een overnachting bij Villa Spalletti Travelli Rome (Italie)

Italie, Rome, 14 november 2019, door Maartje

Rome equals oude chic equals een overnachting bij Villa Spalletti Travelli Rome (Italie)

Oh boy, wat houden we toch ontzettend veel van échte oude chic. Niet van dat gemaakte maar authentieke plekken waar je je niet alleen de koning(in) voelt, maar waar je ook als een vorst behandeld wordt. Waar de uitbaters weten hoe het hoort en al jaren als zodanig opereren. Een belletje met een muzikaal tingelingetje bij de receptie waar je komt nadat de heer met de spierwitte handschoenen de deur voor je open deed en de bell boy als een schim in de nacht je koffers wist te confisceren (in a good way; ze staan daar, zie je?). Ach, you get the point: we checken in bij Villa Spalletti in het aloude, prachtige, met geen stad ter wereld te vergelijken Rome. Honey, we are home!

Villa Spalletti Travelli Rome

Villa Spalletti Travelli Rome

Stel je voor dat je je eigen mega-super-enorm-statige huis in Rome hebt. Midden in Rome, het oude Rome. De slaapkamers ademen ouderwetse luxe, er is ook een Harry Potter-stijl bibliotheek (stof op de boeken, heerlijk), er zijn gemeenschappelijke ruimtes waar zó een noem-eens-een-Dolce-Vita-Italiaanse-filmster-van-weleer binnen ziet stappen en het zichzelf comfortabel ziet maken en een kleine knappe tuin en dito spa. Belangrijk wel, aangezien je na een drukke dag sightseeing hoognodig moet ontspannen. Enter Villa Spalletti Travelli Rome en je hebt het allemaal. Beloofd. Toegegeven, er zijn mensen die aan het sfeertje moeten wennen. Een en ander heeft zeg maar niks met nieuwerwetse hotellerie zoals dat bedreven wordt bij hotels als het Ace Hotel, het Hoxton of SoHo House. En juist dat is een pre. Begrijp ons niet verkeerd, we zijn dol op eerder genoemden maar als we iets op en aan te merken hebben op ze, is dat zowel de clientele als de staf (vooral dat laatste) zo nu en dan iets te veel bezig is met zichzelf en fabuleus zijn, dat ze de klant (halllooohooo!) wel eens over het hoofd zien. Nee nee, doe ons dan maar dit. Waar ze weten hoe het heurt.

Kortom, binnen is alles piekfijn in orde, en dat geldt ook voor alles (net) buiten de deur: de villa ligt tussen de bekendste winkelstraat van Rome, de verkeersader Via Nazionale en het presidentiële paleis (Il Quirinale). En verder is vrijwel alles, van het treinstation, het Colosseum en de Trevifontein tot enkele van de beste restaurants van Rome, op wandelafstand. Maar toch… Het draait bij Villa Spalletti Travelli bovenal om de ervaring. De looks zijn 1, maar de service is net zo belangrijk. Op dat front is het de beste plek waar we ooit verbleven. Hier worden niet alleen je vragen beantwoordt en je transfer geregeld maar alles wordt op alles gezet om aan je behoeften en verzoeken te voldoen. Wel wifi en geen laptop? Dan lenen ze je er gewoon een. Van dat soort dingen.

De enorme spa van de Villa heeft een prachtig Turks bad (inbegrepen in de hotelprijs), een fitnessruimte (een personal trainer kan worden geregeld) en een scala aan verrukkelijke behandelingen (ogen dicht en niks meer doen).

En hoewel je je soms in een scene van A Night at the Museum waant, zijn hollende en dollende kids meer dan welkom in elk van de 12 slaapkamers op de eerste verdieping, en in een van de twee giga appartementen aan de overkant van de straat. Die zijn allemaal aangekleed met de heerlijkste kleuren en stoffen (dol op stofjes) waardoor, nogmaals, alles even rijk voelt. Pastelkleuren op de muren en spreien, Fiandra linnen lakens  op bed en alpaca of kasjmier plaids over de banken. De badkamers zijn ruim en van top tot teen bekleed met marmer en elke kamer heeft zowel een bad als een douche – zeker niet standaard in Rome. Oh, en de goed gevulde minibars zijn ook bij de prijs inbegrepen.

Reserveer Villa Spalletti Travelli