Verenigde Staten, New York10 januari 2023, door Maartje

(Relatief) budget proof: dit zijn onze favoriete, leuke en voordelige hotels in New York

Verenigde Staten, New York, 10 januari 2023, door Maartje

(Relatief) budget proof: dit zijn onze favoriete, leuke en voordelige hotels in New York

Natuurlijk willen we allemaal graag naar New York, The Big Apple, The City That Never Sleeps, The Concrete Jungle en de meest iconische wereldstad op aarde. Maar hé, we zijn Dagobert Duck niet. Een ticket vinden voor een oké prijs lukt nog nét, maar waar logeren we dan? Airbnb? Kan, maar we houden zó van hotels. Van het comfort, van de locaties, van het 'wij zijn mensen van de wereld'-gevoel dat we er krijgen. En dat je vuile was van de vloer opgeraapt wordt helpt ook. En denk nu niet dat het schier onmogelijk is om voor een (redelijk) schappelijke prijs zo'n adres te vinden: het kan!

Dit zijn onze favoriete hotels in New York, en bij de meeste slaap je er redelijk/relatief voordelig!

(en als je meteen gaat boeken, vergeet dan niet je ESTA aan te vragen! Anders krijg je een hoop gedoe bij de douane en kom je het land niet in. Dat zou pas zonde zijn. Aanvragen doe je hier: e-visums.nl)

Ace Hotel

Ace Hotel

Nogmaals: de key voor een budgetproof hotel is geluk en op tijd boeken. Zo ook het geval bij de Ace hotelketen. Twee keer kans, want er zijn twee hotels van de keten gevestigd in New York. De nieuwste vind je op de hoek van Schermerhorn en Bond in Brooklyn – bij het leuke Boerum Hill. Het ligt op loopafstand van The Brooklyn Bridge, Fort Greene Park, The Brooklyn Academy of Music en meer. Mega hip stekkie voor de Big Apple kenner. Het hotel in Brooklyn is groot en dus betaalbaar.

Het andere Ace hotel in Manhatten is ook spot on. In het weekend gaat het hotel los met lokale DJ’s in de lobby.

 

Ace Hotel

Wyndham hotels

Wyndham hotels

In ieder stadje een ander schatje, met duizenden Wyndham Hotels & Resorts in meer dan 95 landen. Niet gek dus dat er veel in New York te vinden zijn (en veel zijn ook ook nog eens redelijk betaalbaar!). Zo ook het Wyndham Garden Brooklyn Sunset Park, waar je (mits je op tijd boekt) voor rond de honderd dollar per nacht een hotelkamer kunt bemachtigen. Niet zomaar een kamer overigens, maar een kamer op slechts twee straten afstand van Sunset Park, waar je een van de beste uitzichten over Manhattan kunt zien. Mocht je jezelf willen verwennen, boek dan een van de kamers met fantastisch uitzicht over Manhattan. Cadeautje aan jezelf hoor.

Wyndham Garden Brooklyn Sunset Park

NU Hotel

NU Hotel

Denk eens out of the box en boek (een paar nachten) bij het NU Hotel in het ‘andere’ Brooklyn, de kant van Dumb0 (waar de uitzichten op Manhattan het best zijn en de horeca creatief en voordelig). Let wel, mocht je een NYC virgin zijn: Brooklyn is enorm en dit is NIET in de buurt van Williamsburg. Sterker: je bent sneller in Manhattan. Het hotel staat tussen de prachtige brownstones van Cobble Hill, de boetiekjes van Atlantic Avenue en het commerciële Downtown. Met de metro sta je zo in DUMBO en de waterkant van Brooklyn Heights.

 

NU Hotel

Radio Hotel

Radio Hotel

Van buitenaf een kleurenbom en van binnen lekker minimalistisch: we hebben het over Radio Hotel. Geopend in juni 2022 in Washington Heights. Een schoon hotel met fijne bedden én het belangrijkste: een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Radio Hotel 

Hoxton Williamsburg

Hoxton Williamsburg

Toegegeven: je moet wel een béétje geluk hebben/ ver vooruit plannen want als je last minute een slaapkamer bij het héééérrrrrlijke Hoxton in het té leuke Williamsburg (dat zijn een hoop streepjes op de e, we know, maar iets met superlatieven enzo) wil boeken, dan is de kans klein dat je echt voor een prikkie slaapt. De oplossing(en): 1) nu al plannen en lekker ver vooruit boeken dus, 2) wachten tot het hotel weer een van hun befaamde sales heeft (hebben ze!) en dan direct toeslaan, 3) gewoon een enkel nachtje doen, en de andere nachten in een van de andere voordelige hotels in dit lijstje reserveren. Als je hotel hopt in een stad lijkt je vakantie bovendien altijd dubbel zo lang te duren.

Hoxton Williamsburg

Lees hier al onze New York tips

Oooo dit is ook ZO een favoriet! The Freehand ‘kennen’ we nog uit Miami. Daar is het hotel/ hostel te gek, maar in New York deden ze er nog een schepje bovenop, zo lijkt het. Het is sowieso dé plek in de stad als je ‘s avonds tussen de hippe (leuke) types wil borrelen en dansen op echt leuke muziek (HITJES!) en met de locatie – het voorheen een beetje ‘niksige’ Flarington District waar het nu booming is – is ook allerminst iets mis. Trek zeker een avond uit voor The Broken Shaker (dakterras!) en het restaurant op de begane grond. Feest.

 

The Freehand

 

Orchard Street Hotel

Orchard Street Hotel

Over favo wijken gesproken: Williamsburg, ja, Greenwich, zeker, maar LES (Lower East Side) en dan vooral Elisabeth Street (NoLiTa) zijn ook mega lievelings. Een beetje een ‘vergeten’ straat is Orchard Street en precies daar vind je een helemaal prima niks-meer-aan-doen hotel. Op die topplek dus. Frisse, strakke niks-aan-de-hand kamers met heerlijk bedden, puike uitzichten (!) en kleine prijzen. Have fun!

 

Orchard Street Hotel

Made Hotel

Made Hotel

Een topvondst en ook sowieso het adres waar we de volgende trip ons hoofd (en voeten) laten rusten is het kakelverse MADE Hotel, ook in LES.

 

MADE Hotel New York

Lees hier over onze favoriete low budget eettips in New York

The Nolitan Hotel

The Nolitan Hotel

New York exploren als een local? Dan wil je een paar dagen (lees: het liefst voor altijd) je thuis maken van The Nolitan Hotel in Nolita. De ligging van dit boutique hotel is super: in downtown Manhatten en op loopafstand van bijvoorbeeld Chinatown, Central Park en SoHo. De kamers zijn betaalbaar (houd New Yorkse begrippen in gedachten) en bieden alles wat je nodig hebt. Je kunt hier ook goed eten (heel fijn).

 

The Nolitan Hotel

The Jane Hotel New York

The Jane Hotel New York

De tip die we iedereen te allen tijde geven: Hotel The Jane. Maar let op! Het Jane Hotel wordt gerenoveerd en is pas weer open in februari 2025.

Om de hoek van het Meatpacking District en op loopafstand van het leukste van New York. Een klassieker is het, en dat is ook precies het gevoel dat het hotel uitstraalt. Je kunt er voor een grijpstuiver slapen als je niet maalt om (bad)kamers delen, maar fijne kamers voor 2 met een nostalgisch treincoupé-gevoel zijn er ook. Je wordt welkom geheten door een bell boy (Pietje Bel is er niks bij) en de algemene ruimtes zijn cadeau’s (ook als je hier niet slaapt!). Het restaurant krijgt een restyling en de The Ballroom is al jaren een van de beste plekken voor een borrel.

The Jane Hotel 

En kijk ook even naar deze hotels:

En kijk ook even naar deze hotels:

  • Alle POD hotels! Er zijn er vier in de stad en ze zijn allemaal helemaal hartstikke prima. Die in Mid Town heeft bovendien een fijne (goedkope!) Mexicaan op de begane grond. Just saying. 
  • The Marlton (fav, maar je moet ook hier een beetje geluk hebben)
  • Met de hele familie? The Paul Hotel. Iets minder hip maar very goed te doen en fijn voor met het kleine spul.
  • Niet doen als het je eerste keer New York is want het (prachtige) BORO hotel staat in Queens en dat is dichtbij euh… niks. Maar als je de stad al kent weet je hoe het metrosysteem werkt en schrik je niet van een keertje extra overstappen.