15 juli 2020, door Michel + Renske

De leukste en beste kinderwinkels van België

15 juli 2020, door Michel + Renske

De leukste en beste kinderwinkels van België

Wist je dat België letterlijk ból staat van de mooie kinderwinkels? Is zo. Laat dat je uitje naar de zuiderburen nog net nog een stukje interessanter maken - dat verdiende een lijstje. Toegegeven, het is heus moeilijk om het van onze toppers te winnen: leukste kinderwinkels van Nederland, maar onderstaande toppers in België mogen ook zeker meedoen. Komen ze!

Robin Rouge - Evergem (omgeving Gent)

Robin Rouge - Evergem (omgeving Gent)

Wat een leukerd is dit dan. Waarom? We geven de schuld aan het smaakvol geselecteerde assortiment. Zo was eigenaresse Stefanie een van de eersten die het mooie Fabelab inkocht; de mermaid doll zet je meteen op je wishlist. Beter nog: ga maar meteen kopen! Ook helemaal leuk zijn de strand-zon-zee-spullen van Scrunch. Daarmee vermaakt je kind zich sowieso zonder problemen om het strand. O, en daarbij ziet de winkel van Robin Rouge in Evergem, in de omgeving van Gent, eruit om door een ringetje te halen. Ga met gevaar voor eigen portemonnee naar binnen.

Robin Rouge

 

(check hier meteen al onze favo-adressen in en rond Gent)

 

Kabine - Oostende (omgeving Brugge)

Kabine - Oostende (omgeving Brugge)

Over Kabine kunnen we kort zijn: wat een prachtige ondernemersspirit zit hierachter deze knappe winkel in het al even leuke Oostende! Kabine begon ooit als kleine winkel en is inmiddels twee winkels + café/ kantine verder. En hoe dat eruit ziet? Adembenemend mooi.
Café/ kantine, je las het goed: je kunt bij Kabine ook terecht  voor een lekkere bak koffie of goed belegd broodje. Daarnaast voert Kabine een assortiment wat een mooie mix is van mooie verantwoorden merken (Hvid, Bonbon, Maileg en meer) maar ook de commerciële merken die iedereen gewoon wil hebben: speelgoed van Little Dutch, de heerlijke rugzakken van Sticky Lemon en mooi houten gadgets van Plantoys.
(check hier meteen al onze favo-adressen in en om Oostende)

Hello Teddy  - Gent

Hello Teddy  - Gent

We love Hello Teddy, waarom? Vanwege de verrassende merken. Hier wordt je echt nog verrast met kleding waarvan je denkt… Ahhh wat leuk! Welk merk zeg je? Nooit van gehoord! Houden we van. Eigenaresse Anne zoekt een leuke combi op van kleur en print maar ook rustige items die goed te combineren vallen. Klinkt als muziek in de oren. Vergeet ook niet bij de leuke zwemkleding te kijken, die wil je dus zeker meenemen op je strandvakantie.

Play. - Antwerpen

Play. - Antwerpen

Een te mooie winkel in hartje stad Antwerpen. Knappe jongen die hier voorbij loopt. Wat ze zoal hebben hangen in die schitterende rekken? The Simple Folk, Aosta (hallo leuke aardbei print broek!) maar ook het leuke Bella Bambina schittert in de store. Uiteraard voert de winkel ook de bekendere merken zoals Play Up en Mini Rodini maar de eerder genoemde merken zijn wel de parels uit de winkel hoor! Nog leuker is de afwisseling met knappe lifestyle items – kinderkamermateriaal – en oprecht leuke cadeautjes. Magnetisch zand, bordjes, kommetjes en meer van dat soort werk. Maar ook flipperkasten en gereedschap tools voor de kleine knapzak! Zelf zijn we enorme fan van de tandartsset van plantoys (inclusief geheel gebit om tanden uit te trekken, just saying).

Het Land van Ooit - Kontich (omgeving Antwerpen)

Het Land van Ooit - Kontich (omgeving Antwerpen)

Misschien wel de populairste van het stel. Niet voor niks want voor deze winkel rijden mensen graag een paar kilometers om. Van Trixie Baby en Liewood tot de aller-allerleukste zomer water gadgets van Sunnylife (hallo zwembandjes met krapjes erop!). Daarnaast is het pand zo groot dat je hier voor alles kan slagen dus van kinderwagen tot complete kinderkamer. Zeker langsgaan als je België een bezoekje brengt.
(check hier meteen al onze favo-adressen in Antwerpen)