13 februari 2023, door Isa de Laat

Google-lifehacks voor online shoppen die jij (waarschijnlijk) nog niet kent

13 februari 2023, door Isa de Laat

Google-lifehacks voor online shoppen die jij (waarschijnlijk) nog niet kent

Even iets bestellen online en voor je het weet loop je vier verschillende sites af te struinen, omdat je op zoek bent dat ene jurkje, maar dan in een andere kleur. Uiteindelijk heb je van alles in dat winkelwagentje zitten, maar waar je eigenlijk naar op zoek was ontbreekt. Het online winkelen kost erg veel tijd, geld en de nodige frustraties.

 

Bizar wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is gemaakt door Google en ook voor de taferelen van online winkelen hebben ze iets bedacht. Google introduceert Multisearch. De nieuwe AI-functie helpt je bij het vinden van accessoires en kleding. Dit zijn de life-hacks van Google Multisearch waarmee je jezelf al die tijd, moeite en frustratie bespaart.

 

De lifehacks:

De lifehacks:

#1: vind de kleding die je zoekt

Oh de struggle. Je ziet je droom kledingstuk in een video van YouTube, TikTok, Instagram of Facebook. In de comments wordt er niks over jas gezegd en de merknaam is niet goed leesbaar. Google kun je echt voor alles gebruiken, bewijst dit maar. Hoe dan? Schreeuw/zeg/roep op Android de Google Assistent en druk op ‘Zoek op dit scherm’ (op iOS kun je een screenshot maken en uploaden met de Google-app). Google komt meteen met een lijst van dezelfde of soortgelijke modellen met de bijbehorende retailers. Met Multisearch voeg je gemakkelijk tekst toe aan je zoekopdracht. Dus wil je het kledingstuk in het rood of in een bepaalde maat? Voeg de term toe aan je zoekopdracht.

 

#2: de perfecte accessoire 

Dat kledingstuk is dankzij de eerste life-hack check. Dan ontstaat het dilemma van de accessoire. Want welk patroon moet bij dit overhemd of jurk? Scan eenvoudig het patroon en voeg een zoekterm toe (denk aan ‘sjaal’ of ‘stropdas’). Je vindt direct een lijst met assecoires in hetzelfde patroon.

 

#3: het dilemma wat wassen heet

Te warm, te kort, te lang en te koud: de ellendige sport die wassen heet. Jep, kind kan de was doen, maar dan moet dat kind wel het waslabel kunnen lezen. En dat is zo makkelijk nog niet met al die Chinese tekens.  Met de nieuwe AR Translate-functie van Google Lens vertaal je gemakkelijk ieder kledinglabel. In een fractie van een seconde genereert het programma de vertaling op je beeldscherm zonder dat je iets moet overtikken. Zo was je nooit meer verkeerd en gaat je kleding een stuk langer mee.

 

#4: money, money, money

We staan in de rij voor de korting (staat het op ons voorhoofd geschreven dat we Nederlanders zijn?).  Iedere euro telt, toch? En met onze dure smaak valt er nog weleens het en ander buiten budget en dat is erg vervelend als je net dat ene leuke designertruitje of -rokje wil hebben. Met Google Lens vind je eenvoudig dezelfde of soortgelijke kledingstukken voor een betere prijs. Dat is nou eens scoren.