Engeland27 januari 2024, door Nina van Hilst

National Trust Papers behang van Little Greene

Engeland, 27 januari 2024, door Nina van Hilst

National Trust Papers behang van Little Greene

Een zwak hebben we voor het tuttige, Engelse cottage-gevoel en velen met ons. Little Green deed daar wat mee. Dus hoera: een collectie behang uit met patronen die gevonden zijn in de verschillende huizen van National Trust in Engeland. 'National Trust Papers IV' behang van Little Greene bestaat uit acht historische behangontwerpen, opnieuw gekleurd in de mooie kleuren van Little Green. Nu dromen we van muren vol. Van je slaapkamer tot toilet en zelfs de keuken, in 250 jaar oude prints van bloemen, guirlandes en exotische vogels.

 

National Trust beheert meer dan 500 historische landhuizen, kastelen, tuinen en landgoederen. En is een waanzinnige verzameling van interieurinspiratie door Engeland, Wales en Noord-Ierland. En natuurlijk gaat een deel van de opbrengst van het behang ook weer in het National Trust voor het conservatiewerk van de monumenten. En we all live happily ever after...

Little Green National Trust behang

Little Green National Trust behang

De collectie ‘National Trust Papers IV’ bestaat uit een bonte verzameling behang. Precies zoals deze gezien zijn in acht verschillende kastelen en landhuizen van National Trust in Engeland, Wales en Noord-Ierland. Er zijn acht verschillende prints verkrijgbaar in meerdere kleurstellingen. Zo is er een replica van handgeschilderd Chinees behang uit een familiehuis in Wales uit 1770 met vogels, magnolias en pioenen. En eentje met lentebloempjes uit een Arts & Craftshuis uit 1910 verkrijgbaar in zes verschillende kleurstellingen. Vanaf nu roepen al je muren om een make-over met oud Engels behang en bijpassend schilderwerk in de kleuren van Little Greene.

En wil je helemaal opgaan in historisch Engeland? Breng dan zeker een bezoek aan een van de vele National Trust monumenten.