Engeland27 januari 2024, door Nina van Hilst

Het mooiste van Engeland: National Trust

Engeland, 27 januari 2024, door Nina van Hilst

Het mooiste van Engeland: National Trust

We love Engeland! De kneuterige pubs, de oude cottages en het traditionele gevoel van beers, pies and scones. Het mooiste van Engeland, Wales en Noord-Ierland wordt met zorg bewaard door The National Trust. Een begrip in Engeland en de meeste (oude) Engelsen hebben dan ook een lifetime membership. Deze charity bewaakt de vele historische monumenten, landgoederen en natuur in het Verenigd Koninkrijk. Van kastelen tot landhuizen, ommuurde tuinen en parken. En inmiddels ook bossen, meren en eilanden. Breng je een bezoekje aan Engeland, speur dan zeker de website van National Trust af waar je adellijk op de thee kunt. Veel trusts hebben ook een lovely cafe waar de tea and biscuits op je staan te wachten. Off you go...

 

Ben je na je roadtrip volledig in de ban van een oud Engelse look? Kijk dan eens naar het nieuwe behang van Little Green. De 'National Trust Papers IV' collectie heeft acht verschillende prints behang zoals gezien in de landhuizen van National Trust.

National Trust

National Trust

Er is waarschijnlijk geen land ter wereld waar het erfgoed zo groot is als in het Verenigd Koninkrijk. Meer dan 500 kastelen, landhuizen, vuurtorens, dorpjes, barns, tuinen en landgoederen worden beheerd door The National Trust. Het is een uiteenlopende lijst van geheime tuinen vol bloeiende rozen, complete paleizen en nobele huizen waar de koningin kwam logeren.

En je kunt deze Trusts bezoeken. Ben je in het VK? Kijk dan op de website van National Trust in welke county je bent en welke National Trusts daar te bezoeken zijn. Wil je je volledig onderdompelen in de Engelse vibes? Er zijn ook cottages en campings te boeken via The National Trust. Erg fan zijn we van de gardens die onder de Trust vallen. Mocht je in de buurt van een walled garden zijn, ga zeker kijken.

National Trust Papers IV behang

National Trust Papers IV behang

Droom je van Engeland? Dat wordt alleen maar meer als je de muren van je slaapkamer een make-over geeft met het nieuwe behang van Little Greene. Samen met National Trust creëerden ze een collectie behang met prints die in acht landhuizen uit the trust komen. De prints werden gekopieerd van de originele – soms 250 jaar oude – muren en kregen nieuwe kleurstellingen uit het Little Greene palet. Van lentebloemen tot tropische vogels en vrolijke vlinders kunnen jouw slaapkamer en alle andere muren een historisch tintje geven. Als dat niet smullen is.