Amsterdam15 juni 2020, door Anna Sophie Wellink

Lofi Courtyard – En we waren in lovi

Amsterdam, 15 juni 2020, door Anna Sophie Wellink

Lofi Courtyard – En we waren in lovi

Update 6 april 2021: Tot nader order is Lofi gesloten, maar wij hopen vurig op een heropening zullen die dat datum direct met jullie delen.

Lofi is een stadsoase en broedplaats van muziek, eten, plezier en kunst en er valt van alles te proeven en ontdekken. Leuk, 2000m2 terras en eten, dachten wij. Maar het is net even een hoop meer dan dat! Ben je op zoek naar een volledig verzorgde avond vol entertainment dan moet je hier wezen.

Lofi Courtyard

Lofi Courtyard

De locatie is lekker ruig. In een oud busstation dus zeeën van ruimte en die hebben ze ook goed benut, overal is wat te zien en te doen. En helemaal cultureel verantwoord: de in-house artists nemen je mee op avonturen waar je jezelf van afvraagt of je ze wel wilde beleven, maar uiteindelijk nooit had willen missen. Cryptisch he? Moet je zelf even ervaren. Onbedoelde kunst, auratekeningen en een sneltreinvlucht naar verlichting.. je maakt het allemaal mee.

Eten, drinken & muziek

Eten, drinken & muziek

Het diner was er eentje om over naar huis te schrijven, of op Barts Boekje dan toch dus. Man man man wat werd er lekker gekookt. Je wandelt zo de “keuken” in dus dat hebben we uiteraard gedaan. Daar vonden we twee (goedlachse) chefs van Famous Flavours die met plezier even vier geweldige gangen in een oude loods klaarmaken, is toch knap.

Een van de hoogtepunten van de avond was toch wel de muziek. De laatste band Brass Rave Unit speelde opzwepende en doch zwoele deuntjes waar niemand stil bij kon blijven zitten. Coronaproof gedanst aan tafel, want daar waren ze (heel goed) streng over: braaf op je plek blijven.

Het jonge en dynamische personeel weet van wanten en is oprecht gewoon ouderwets “gezellig”. Niet moeilijk doen, gewoon leuk.

Deze editie kostte €80 – wat echt heel netjes is want hierbij zit dus je entree, de showcases, een viergangen diner én niet geheel onbelangrijk: onbeperkt drank bij inbegrepen. Typisch gevalletje “we willen geen aanstoot geven maar..”. We mochten dus niet eens per glas bestellen, je krijgt gewoon in flessen geserveerd. Kom maar door!

Lofi Courtyard vind je diep in west, aan de Basisweg 63, 5 minuutjes van station Sloterdijk.