30 april 2020, door Nina van Hilst

Coronaproof uit eten in je eigen minikas in Amsterdam: Mediamatic

30 april 2020, door Nina van Hilst

Coronaproof uit eten in je eigen minikas in Amsterdam: Mediamatic

Geef ons een kas en we zijn verkocht. Mediamatic had er al niet één maar twee. En dat in hartje Amsterdam. In de één groeien de kruiden en eetbare bloemen die later op je bord verschijnen. De andere kas ligt langs het water - met een prachtig uitzicht over Amsterdam, Nemo en het Scheepvaartmuseum - en is op alle dagen van de week geopend als vegan lunch en dinerrestaurant. Waar ze - geheel in lijn met de waarden van Mediamatic - koken met zo veel mogelijk duurzame, biologische en lokale ingrediënten. Maar er is meer! De eigenaren van Mediamatic kwamen op het briljante plan om aan de beeldschone waterlijn een rijtje mini-kassen te plaatsen waar je met zijn tweetjes kunt eten, compleet afgescheiden van de rest van het restaurant. Briljant, hadden we dat al gezegd?

Mediamatic Restaurant

Mediamatic Restaurant

Wie Mediamatic een beetje kent weet dat ze staan voor nieuwe ontwikkelingen, kunst en duurzaamheid. Als het even kan gecombineerd. Er worden lezingen, workshops en art projects gehost. En er is altijd wat nieuws te ontdekken. En dat ontdekken vertaalt zich door in het restaurant van Mediamatic. Op zondag, maandag en dinsdag doen ze het chill bij Mediamatic. Dan is het tijd voor pizza uit de handgemaakte, houtgestookte kleioven. Nu klinkt dat al lekker. Maar de vegan pizza’s hebben ook nog toppings als coconut, drieg shiitake sauce, black fermented beans en meer ongewoons. En ongetwijfeld stuk voor stuk erg lekker.

De rest van de week serveert de Italiaanse chef een Chef’s Menu. Waarbij je alleen maar hoeft te kiezen of je 3 of 4 gangen blieft. En of je non- of organic alcoholisch wilt. Uiteraard wederom vegan en om te smullen, vonden wij. Het menu is een ontdekking van smaken en structuren. Waarbij de chef je ieder gerecht weer uitnodigt om met je handen te eten. Hoeft niet, mag wel. De smaak wordt er niet minder door. Op z’n Mediamatics wordt de food waste uit de keuken gecomposteerd en weer gebruikt voor het bemesten van de grond in de eigen kas. Ter bevordering van de circulariteit.
Mediamatic is eigenlijk het restaurant van de toekomst. Met de smaak van nu. Zelf hadden we Mediamatic echt niet op de radar staan om te gaan eten. Maar het is er goed, leuk en knus. Wij zeggen: ga en ontdek!