Nederland, Rotterdam6 maart 2024, door Lotte van Zijl

Luus Rotterdam is een Franse bistro met een huiskamersfeer

Nederland, Rotterdam, 6 maart 2024, door Lotte van Zijl

Luus Rotterdam is een Franse bistro met een huiskamersfeer

Hier houden wij van: goed eten, gezellig personeel en het gevoel alsof je in je eigen woonkamer zit, maar dan met een getalenteerde chef in huis. Dit hoekrestaurant aan de Saftlevenstraat in Rotterdam is er een waar je niet zo snel voorbij loopt, maar die een bezoek meer dan de moeite waard is.

Luus Rotterdam

Luus Rotterdam

Aan de vrolijke gele luifels herkenden we dat we hier moesten zijn. Wanneer je de zaak binnenstapt sta je direct aan de bar en met een kort trappetje loop je zo de selectie tafels tegemoet. Fijn licht, houten meubels (houden wij van), roze bloemen en geen hysterische drukte. Hier konden we wel eens heel lang blijven zitten. Dat de menukaart ook nog een schot in de roos was, was een mooie bonus. Oh, ook fijn: een ober die precies weet wanneer hij langs moet komen of even iets anders moet gaan doen. Niks zo vervelend als continue moeten aangeven dat je écht even niets nieuws wil bestellen of juist moet zwaaien voor een beetje aandacht.

Op het menu

Op het menu

Risotto met paddenstoelen en asperges, gebakken doradefilet en moulleux au chocolat met rood fruit en vanille ijs toe. Loopt het water al in je mond? Er stond eigenlijk nog veel meer op ons lijstje om te bestellen, maar ons streven was om ‘lekker vol’ te zitten en niet uitpuilend op die leuke houten stoel te hangen. Maar voorgerechten als warm gerookte zalm met wasabi mayonaise, vitello tonato of coquille met schaaldieren saus en zeekraal, klinken niet verkeerd. Misschien een goede reden om nog een keertje terug te gaan. Grote kans van wel.

Luus Bistro