Luxemburg, Luxemburg3 augustus 2023, door Nina van Hilst

Overnachten in Luxemburg bij deze hotels en b&b’s

Luxemburg, Luxemburg, 3 augustus 2023, door Nina van Hilst

Overnachten in Luxemburg bij deze hotels en b&b’s

En route vanuit Frankrijk, of speciaal met de trein, op citytrip naar Luxemburg. Het kan zomaar zijn dat je wilt overnachten in Luxemburg. Bij deze hotels en b&b's is het fijn vertoeven en begin je uitgerust aan een gezellige citytrip in Luxemburg stad. Let's go. Op Visit Luxembourg vind je meer hotels.

 

Wat is er te doen in Luxemburg? Waar ga je eten? En hebben ze ook koffie? Maar natuurlijk.

La Pipistrelle

La Pipistrelle

Bij een van de meest fotogenieke plekjes van Luxemburg zit b&b hotel La Pipistrelle. In het dal van Grund loop je door de kleine straatjes en tussen de historische gebouwen. Pittoresk met een hoofdletter P. Even pittoresk is het vier kamers tellende hotel La Pipistrelle. De kamers zijn vrij klassiek en erg comfortabel. Dé USP van dit hotelletje is natuurlijk de locatie.

Mama Shelter

Mama Shelter

Een heel ander stuk stad en een hele andere vibe is Mama Shelter. Gelegen in het hogere, moderne gedeelte van Luxemburg stad is deze funky hotelketen. Mama Shelter is groot maar sfeervol, en van alle gemakken voorzien. Met een mooi en gezellig restaurant met heerlijk terras, een rooftop bar en een knus bakery café. Mama Shelter is er voor grote groepen feestende mensen en voor gezinnen. En niemand zit elkaar in de weg. Je wandelt zo naar het toffe museum district én de moderne tram – om je naar het oude centrum te brengen – zit om de hoek.

Hotel Le Place d'Armes

Hotel Le Place d'Armes

Voor wie van sterren houdt, is er vijfsterrenhotel Le Place d’Armes aan het levendige gelijknamige plein. Verdeeld over meerdere historische panden die met elkaar verbonden zijn liggen 28 kamers en suites, 3 restaurants en een bar. Doordat de kamers in historische panden liggen hebben ze elk een eigen sfeer, waarvan sommige kamers een hoog houten plafond hebben of in Lodewijk XVI-stijl zijn. Want why not? Loop je bij Hotel Le Place d’Armes naar buiten, dan zit je in het hart van Luxemburg en direct op een plein vol terrassen en winkels.