Luxemburg, Luxemburg29 juli 2023, door Nina van Hilst

Koffie, ontbijt en lunch in Luxemburg stad

Luxemburg, Luxemburg, 29 juli 2023, door Nina van Hilst

Koffie, ontbijt en lunch in Luxemburg stad

Geen city trip zonder lekkere koffie, ontbijt en lunch. In het veelzijdige Luxemburg stad liggen de leuke koffiezaakjes en restaurants verspreid door de stad. Van goede specialty coffee tot vegan lunch en glutenvrij ontbijt. Ieder deel van de stad heeft weer zijn eigen leuke zaakjes met gezellige mensen. Met al dat lekkers wordt Luxemburg als stedentrip een echt feestje.

 

Een citytrip naar Luxemburg stad is absoluut een aanrader als je van veel groen, historische gebouwen, mooie musea, leuke restaurants en een bruisend weekendleven houdt.

 

 

Intense Coffee

Intense Coffee

In de wijk Limpertsberg – waar veel young professionals wonen – ligt Intense Coffee. Een mooie strakke zaak met een terras aan de straatzijde en achterkant met ideale speeltuin voor kindjes. Winning dus. De koffies zijn top, er is een keuze aan (glutenvrije) snacks en er zijn gezonde wraps en salades te koop voor lunch.

Intense Coffee – 61 avenue Pasteur

Bloom

Bloom

In het knusse wijkje achter het station zit Bloom op een pittoresk hoekje. Bij mooi weer zit je gezellig buiten en dat heeft – met de leuke jonge mensen die er zitten – een beetje een Berlijns sfeertje. Al zit je binnen net zo knus. Bij Bloom zijn de taartjes verrukkelijk en kun je heerlijk gezond lunchen. De avocado toast is een aanrader. De vriendelijke eigenaar van Bloom had zijn handen nog niet vol genoeg aan het altijd gezellig drukke Bloom en opende ook Egg om de hoek.

Bloom – 101 Rue Adolphe Fischer

By Jeremy

By Jeremy

By Jeremy is een koffiezaakje, lunchtentje, concept store en kapsalon aan de statige avenue de la Liberté. Of zoals ze zelf chic zeggen: hair spa en market. Anyway, de koffie is super, er is een flinke keuze uit lekkers voor erbij en ze serveren voedzame, vegetarische en vegan bowls, bagels en wraps. De mensen die er werken zijn gezellig en in het shopje verkopen ze veel moois voor in huis. Van mooie boeken tot keramiek en van sieraden tot accessoires voor in huis. Het liefst nemen we alles mee naar huis. Inclusief die goede koffie.

By Jeremy – 4 avenue de la Liberté

Florence

Florence

Op een knus hoekje in de wijk Gare zit Florence, een lief zaakje met funky mensen. Met hun koffie hebben ze een grote missie: het ondersteunen van vrouwelijke koffieboeren in Afrika. Naast overheerlijke koffie hebben ze ook matcha, huisgemaakte ijsthee’s en natuurlijk een lekkere snack on the side. De vibe bij Florence is verwelkomend en een bezoekje is zeker de moeite waard. Ze gaan binnenkort – wanneer het verbouwen klaar is – verhuizen naar de overkant van de straat. Zelfde sfeer, ander pandje.

Florence – 69A rue Adolphe Fischer

Egg

Egg

Heb je trek in een gezond, goed gevuld ontbijt of lunch, wandel dan naar Egg. Deze nieuwe zaak zit om de hoek bij Bloom – en hebben ook dezelfde eigenaar – in een mooie grote ruimte waar je boven en beneden kunt zitten. De ei-gele stalen trap, de grote marmeren counter en de vintage meubels geven Egg een heel eigen look. Op het menu staan gerechten met – hoe verrassend – ei maar dan met een twist. Egg benedict op een bao bun, ei-zalm-avocado op een aardappelwafel en de lekkerste sweet treats. Alle gerechten zijn even rijkelijk belegd en daarmee om je vingers bij af te likken.

Egg – 62 Rue de Strasbourg

Chambelland

Chambelland

Gestart in Parijs en inmiddels overgevlogen naar enkele winkels in België en Luxemburg. Chambelland is glutenvrije hemel in bakkersland. Bij deze biologische, natuurlijke bakkerij haal je de lekkerste broden, taarten, koeken en meer zonder gluten. Op de winkel om de hoek bij AV. de la Liberté kun je lekkers afhalen of meteen opeten binnen of aan de knusse tafeltjes buiten.

Chambelland – 2 Rue de la Grève