Luxemburg, Luxemburg31 juli 2023, door Nina van Hilst

Stedentrip Luxemburg: restaurants en wijnbars

Luxemburg, Luxemburg, 31 juli 2023, door Nina van Hilst

Stedentrip Luxemburg: restaurants en wijnbars

Dat Luxemburg veel leuke restaurants, terrassen en wijnbars heeft, is eigenlijk niet zo gek. Luxemburg stad heeft een groot aandeel expats die komen werken in deze historische stad. Een stad vol mensen die naast het harde werken een leuke tijd willen beleven. Wat resulteert in een groot aanbod van restaurants, barretjes, uitgaansstraatjes en gezellige pleinen. Tijdens je stedentrip naar Luxemburg mogen deze leukste restaurants op je lijstje.

 

 

Wat is er nog meer te doen in Luxemburg? Van parken tot bezienswaardigheden en hotels.

Bonne Nouvelle

Bonne Nouvelle

Deze is voor de natuurwijn liefhebbers en fans van de ‘pop-up vibes’. Bonne Nouvelle is een tijdelijk (einddatum onbekend) restaurant en wijnbar aan het Parc Municipal. Gerund door twee jonge eigenaars en een leuk team serveren ze bij Bonne Nouvelle eenvoudige maar heerlijke gerechtjes van een steeds wisselend menu. Zo nu en dan is er een take-over van een internationale chef of is er een spontaan privé feestje waar iedereen welkom is. Er is een voor Luxemburg ongewoon hip sfeertje en wat ons betreft favoriet voor een hapje of drankje in Luxemburg.

Bazaar

Bazaar

In een mooi pand op de hoek van Place de Guillaume II zit Bazaar. Met zonnig weer zit je heerlijk op het plein, al zit binnen ook steevast vol in de weekenden. Bazaar heeft een mediterraan geïnspireerd menu met mezze, hummus, kefte en challah. En het zou zomaar kunnen zijn dat je de neiging hebt je bord af te likken. De gerechten zijn voornamelijk om te delen en er is volop keuze uit vis, vlees en vega. In het weekend is reserveren aan te raden en het publiek bij Bazaar is zo’n 30-40 en fashionable.

Scott's First Floor

Scott's First Floor

Ja, het is een toeristisch plekje, maar ook veel lokale mensen weten Scott’s Pub te vinden. Pal naast het bruggetje met de mooiste fotospot van Luxemburg ligt Scott’s Pub, waar je terecht kunt voor bier (dûh) en pub-food (oftewel burgers en ribs). Er is nu ook Scott’s First Floor voor meer fine dining, goede cocktails en een knus sfeertje. Vooral wanneer je bij The First Floor op het terras aan de Alzette kunt zitten is de locatie echt een 10/10.

De Gudde Weather

De Gudde Weather

De Gudde Wëllen heeft meerdere persoonlijkheden: een uitgaansvenue, een festival en een tof terras met prachtig uitzicht over het dal. Wat ze gemeen hebben zijn de craft biertjes en de indie vibe. Bezoek je Luxemburg in de zomermaanden, dan is het kleurrijke terras – De Gudde Weather – een must. De Gudde Weather heeft een laidback sfeertje en je zit op gekleurde stoeltjes onder een grote boom waar een scheepscontainer dienst doet als bar. Met als grote bonus het waanzinnige uitzicht over de lager gelegen delen van de stad. Kijk voor het programma van de binnenlocatie en het festival op de website van DGW.

Konrad

Konrad

In een knus straatje op een van de terrassen (met uitzicht over het dal) zit café en bar Konrad. Dit leuke zaakje met vintage interieur en gezellige tafeltjes buiten heeft een Berlijns sfeertje. Van 10.00 tot 01.00 uur is Konrad open: in de ochtend kom je voor koffie met taart en in de avond om te eten of voor cocktails met livemuziek. Konrad is een geliefde bar in Luxemburg en het is er altijd levendig.

Konrad – 7 Rue du Nord

Onesto

Onesto

Naast Konrad zit Onesto, een vriendelijk geprijsde Italiaan met homemade pasta en pizza. Ook Onesto is een hit onder de locals en in de weekenden zit het er goed vol maar ze vinden altijd nog wel een plekje voor je. Onesto heeft een heel gezellig terras in het smalle straatje met uitzicht over het dal en binnen nog verschillende knusse kamers met tafels. Complimenten voor het amicale, lekker flirterige – echt Italiaanse – personeel die je meteen welkom doen voelen.

Onesto – Rue du Nord 11

Vins Fins

Vins Fins

In Grund – een van de meest pittoreske stukjes van Luxemburg stad – vind je Vins Fins. De naam verraadt het al, hier draait het om wijn. Biologische, biodynamische en natuurwijnen om specifiek te zijn. Goede wijn in combinatie met goed eten. Veelal gerechten om samen te delen zoals charcuterie platters, (vega) carpaccios en escargots. Het leukste is toch wel het prachtige hoekpandje van Vins Fins in de kleine straatjes van het dal. Het lijkt alsof je bij deze wijnbar honderd jaar terug in de tijd op een terras zit.

Vins Fins – 18 Rue Münster, Grund