Australië26 mei 2024, door Isa de Laat

Dit is waarom je naar Magnetic Island wil aan de Oostkust van Australië

Australië, 26 mei 2024, door Isa de Laat

Dit is waarom je naar Magnetic Island wil aan de Oostkust van Australië

We wisten dat we als een blok zouden vallen voor Noosa, Sydney, Melbourne en natuurlijk Byron Bay. Wat we echter niet wisten, is dat we hooked zouden raken aan Magnetic Island. Vlak voor de kust van Townsville, Queensland, maar toch met een gevoel alsof je ver verwijderd bent van het vaste land. Magnetic Island staat bekend als een plek waar je overdag van de natuur geniet en 's nachts feestviert. Zo'n 800 koala's noemen het eiland hun thuis, samen met rotsspringers en meer dan 180 vogelsoorten. Duikers komen er vanwege een passagiersschip dat in 1911 zonk in slechts 30 meter diep water.

Wij kwamen er voor de rust, de fijne mensen en inderdaad, die o zo prachtige natuur. En hoe we die o zo prachtige natuur het beste meemaakten? Met de boottocht van Aquascene Magnetic Island.

Magnetic Island

Magnetic Island

Terugkomend op die koala’s, Magnetic Island heeft de hoogste concentratie wilde koala’s van Australië. De kans dat je er een tegenkomt in hun natuurlijke omgeving is hier groot. Bijvoorbeeld bij de Forts Walk of in de bomen van het o zo fijne hostel (en camping) Selina. Maar er is zoveel meer te zien op Magnetic Island en dat weten de knappe koppen achter Aquascene Magnetic Island maar al te goed. Naar eigen zeggen organiseren ze Mangetic Island’s meest leerzame en meeslepende avontuurlijke ervaring. En heel eerlijk, daar zijn we het best mee eens. Steph & Adam kennen Magnetic Island als geen ander en delen die liefde voor dit eiland door middel van verschillende boottours met je. Aan board gaan Master Reef Guides mee door de mooiste baaien. En geloof ons, die zijn er. Extra leuk dat je verschillende baaien alleen per boot kunt bezoeken. Grote kans dat je ze tijdens zo’n tour dus geheel voor jezelf hebt.

Aquascene

Aquascene

Nog even over die tours, want er zijn er drie. De eerste, en meest geboekte, is de Magnetic Island Discovery Eco Tour. Hoe zo’n tour er precies uitziet, durven we niet te zeggen. De zee doet wat hij wil en het hangt dus af van de weersomstandigheden waar je gaat snorkelen en naar welke baai je gaat. Een bezoek aan vele prachtige afgelegen baaien en stranden van Magnetic Island is een feit, net zoals snorkelen op riffen, uitstekende informatie tijdens het varen en ochtendthee met lekkernijen op het strand. Tussen juni en september heb je de kans om walvissen te spotten en tussen het varen door zijn er wateractiviteiten voor alle leeftijden.

Een andere topper van Aquascene is de Circumnavigation Tour. Wie er zeker van wil zijn geen centimeter van het eiland te missen, doet er goed aan om deze tour te boeken. Je gaat ook snorkelen en krijgt morning tea, maar de focus van deze tour ligt op het zien van elke baai van het eiland. Leun achterover en ontspan terwijl je de afgelegen “5 Bays” aan de noordkant van het eiland (als het weer het toelaat) ontdekt.

Op zoek naar iets romantischer? Een aantal keer per maand vaart de Sunset and Shipwreck Tour uit. Tijdens deze tour bezoek je de schilderachtige kustlijn tussen Nelly Bay en Cockle Bay, terwijl je de verhalen en de geschiedenis van enkele scheepswrakken onderweg leert kennen.

 

Meer over Aquascene