Nederland22 februari 2020, door Maartje

De heerlijkste (superdeluxe) appartementen aan de zee: Maris Apartments in Egmond aan zee

Nederland, 22 februari 2020, door Maartje

De heerlijkste (superdeluxe) appartementen aan de zee: Maris Apartments in Egmond aan zee

We weten ook wel dat we hier op Barts Boekje af en toe in herhaling vallen. Wat heet: zelfs dát herhalen we regelmatig. Laten we het de kracht van  herhaling noemen, ofzo. Het punt is namelijk, dat we hier veel over reizen schrijven, maar dat we op een  mooie reis één of twee keer per jaar vooral mini breaks in eigen land toejuichen. Gewoon, hop, de auto (of veel beter nog: de trein) in en vakantie vieren dicht bij huis. In Nederland is namelijk nog zoveel te ontdekken, en er openen zoveel prachtige logeer- en eetadresse dat we er boeken over vol kunnen schrijven (wat we ook doen: Little Escapes heten ze en je shopt ze hier). Zo stuitten we onlangs op een aantal waanzinnige, super-de-luxe, splinternieuwe appartementen pal aan het strand van (het behoorlijk 'onontdekte' en allerminst overbevolkte) Egmond aan Zee. Zeg hallo tegen Maris Apartments in Egmond aan Zee.

Maris Apartments Egmond aan Zee

Maris Apartments Egmond aan Zee

Egmond aan Zee? Jazeker! Het is, wat ons betreft de Nederlandse kust-verrassing van het jaar. Ja, we kwamen vroeger echt wel eens in Egmond, met de familie, maar de laatste jaren? Nee hoor. Dan gingen we naar hippere oorden zoals Zandvoort (drrrrukkkk) en Bloemendaal (iets te hip af en toe) en Noordwijk, of uitwaaien in Zeeland. Heus geen slecht idee, maar we misten daardoor helemaal Egmond aan Zee waar het gelukkig (!) niet zo uber-hip is maar wél meer dan smaakvol en waar je, om maar even in de hip-terminologie te blijven, een aantal eigentijdse verrassingen vind. Zoals – joh – de appartementen (allemaal!) van Maris Apartments die ‘uitzicht op zee’ een nieuwe dimensie geven…

Uitzicht op zee, iemand?

Zoals restaurant Comer, een reden op zich om naar Egmond te rijden maar daar komen we later nog even op terug. En het handje vol luxe appartementen pal boven restaurant Comer, het onderwerp van gesprek hier. Maris Apartments Egmond aan Zee, die moet je hebben, gerund door een familie die meerdere logeerlocaties (zoals deze) runt door het Noord-Hollandse land – die gaan we allemaal nog eens testen aan gezien ons thuis voor even aan de kust van Egmond absoluut naar meer smaakt. Om bij het begin te beginnen: wie een reservering te pakken heeft voor een van de appartementen, zorgt dat-ie vrienden en/of familie optrommelt voor een heerlijk lang weekend of midweek weg. Of, nog beter zelfs: een  hele week. Of twee. De appartementen zijn namelijk RUIM (voor 4 personen of 8 personen), en er zijn geschakelde familie-appartementen zodat je de hele verdieping gezellig kunt delen.. Dat ‘ruim’ is trouwens een understatement: ons (Amsterdamse) huis valt erbij in het niet (nu wonen wij niet groot maar toch). De kleinere appartementen hebben alleen al twee grote slaapkamers, een grote badkamer en nog een apart tweede toilet. De grotere bovengelegen appartementen hebben vier slaapkamers waar je dus met acht man in kunt. Dat wil je, en dan binnen blijven (op een frisse strandwandeling na) maar: de keukens van elk appartement is een heus hoogtepunt.

Elk appartement heeft zijn eigen kleurstelling (ja, we hebben ze allemaal bekeken) en zijn allemaal met veel zorg en smaak ingericht. Wij kozen ons appartement op basis van die keuken: een plaatje van hout en een wit marmeren blad. Feest. Daar kun je een uitgebreid avondmaal bereiden voor je hele modern family om er vervolgens een avondvullend programma van te maken in de living met de enorme eettafel. Of, beter nog, als het weer het toe laat, op het grote terras vanwaar je, als je hele lange armen hebt, de zee bijna aan kunt raken. Dat terras heb je, tijdens je huishuur, ook privé tot je beschikking. Er staan ligstoelen, heerlijke loungebanken en meubilair waar je met de hele familie graag aan aanschuift. Alles piekfijn in orde, je moet alleen zelf boodschappen doen (al denken we dat je, als je het van te voren aangeeft, dit ook voor de eigenaren kunt laten verzorgen). Of schuif gewoon (nog een keer) aan bij restaurant Comer, op de begane grond. Verveeld nooit.

Die eigenaren, een familiebedrijf is het en de liefde voor hun appartementen voel je in alles, hebben namelijk een hele duidelijke visie over hoe het heurt. Zo blijkt al uit de inrichting: niks geen dertien-in-een-dozijn spul zoals je vaak ziet in huisjes voor de verhuur, maar mooi design, grote comfortabele plofbanken, ruime familietafels, smaakvolle accessoires (werk van Tiny Stories aan de muur – zijn we fan van) en prachtige (HK living onder andere, ook fan) kussens op stoelen en banken. Alsof je thuis komt. En laat dat nou precies de bedoeling zijn. Al hebben wij thuis geen heerlijk groot ligbad aan ons voeteneind vanwaar we zowel TV kunnen kijken (sorry maar dat is echt wel heel lekker af en toe), als naar buiten, over de 24/7 klappende en bruisende Noordzee. Heerlijk het hele jaar door kunnen we je vertellen (dat uitzicht dus he). De kleinere appartementen hebben een afgesloten badkamer én zijn pet friendly! Ha! Dus Fikkie mag tussen 1 oktober en 1 mei voor de verandering ook mee. Let wel: niet in alle appartementen maar dat kun je vooraf aangeven en dan komt alles goed, beloofd.

Hier lees je meer en kun je meteen boeken (we zouden het doen)