15 april 2020, door Imara Milatz

Marloes Hoedeman, van het we-willen-alles label Love Stories Intimates, over haar Binnenblijfperiode

15 april 2020, door Imara Milatz

Marloes Hoedeman, van het we-willen-alles label Love Stories Intimates, over haar Binnenblijfperiode

Oh wat een droommerk is het Nederlandse (but very international looking) Love Stories. Dat vinden we al jaren en de verzameling aan Love Stories in onze ladekast breidt zich gestaag (wat zeggen we? Rap!) uit. En dat allemaal omdat Marloes Hoedeman bedacht dat de wereld een comfortabele, yet sexy (en kleurrijke) beha moest kennen (well thought Marloes, well thought). Of ze de uitvinder van de bralette is? Nee joh, maar dat doet er ook niet toe. Love Stories is sowieso een begrip (in elk geval in onze wereld, zelfs bij de rondborstigen die de BH's links laten liggen en los gaan op broekjes, peignoirs en accessoires). Ook zo nieuwsgierig naar het brein achter het label? Een van de meest smaakvolle vrouwen die we kennen? Dat is dus Marloes. En dit houdt haar bezig tijdens de Bart Blijft Binnen periode:

Marloes blijft binnen

Marloes blijft binnen

Waar we ook een beetje ‘op’ zijn is het prachtige huis van Marloes. Graag, bijzonder graag, willen we weten waar je moet wezen voor een inrichting zoals dat van Marloes (google even Marloes Hoedeman en Vogue Living, dan snap je wat we bedoelen), en dus vroegen we dat gewoon: immers, Marloes blijft deze dagen ook binnen. Voila, de insider tips van de woman herself. Shop om te beginnen bij Casa Gitane. Een droommerk voor een droominterieur. Dat snappen we. Daar doen we zelf ook graag aan mee, lees het hele verhaal maar eens. En check Selency, een soort ‘marktplaats’ (we durven het bijna niet zo te noemen) voor de allermooiste brocante, vintage en vooral second home artikelen. Net zoals Pamono of 1stdibs, ook van zulks. Ineens snappen we het: een interieur vol met unieke items verzamel je, die shop je niet.  Point taken. Die verzameling, dát wordt je droomplek, en niet anders. Ook het Nederlandse Deens is een lievelings. Net als deze labels voor de nodige kunst, home accessoires en knappe meubels du moment: Paul Lelieveld, Piet Hein Eek, Moros, Paola Navone (ja zo mooi!), Mario Bellini, Kjearholm en veel (nooit genoeg) vintage van Knoll. These are the ones to watch. Al kan ze nog wel even doorgaan en komen er steeds meer merken bij op de wenslijst, aldus Marloes. Snap. (beeld via Vogue.AU)

Love Stories from home

Love Stories from home

Marloes: “Alles is eigenlijk hetzelfde maar dan vanuit huis. En ook Love Stories draait gewoon hartstikke door vanuit La Casa. Thank god, want Love Stories heeft all the best om de hele dag (nog knap ook) in door het huis te lopen. Pyjama’s all day of de beste sportleggings in de knapste uitvoeringen. Word je meteen vrolijker van. Ik heb thuis een heerlijk werkplekje voor mezelf gecreëerd om alles in goede banen te leiden. Zo’n thuiskantoor is ook nodig wanneer er kinderen en/ of een liefhebbende partner aanwezig is… You get the memo: rust en reinheid moet je zelf creëren dezer tijden. Met de nieuwe collectie (can’t wait!) voor ogen en een lampje op het bureau om de boel gezellig te maken.

Love Stories breaking news

Love Stories breaking news

Ja natúúrlijk vroegen we Marloes naar alle spannende Love Stories nieuwtjes… De huidige collectie wordt elke maand aangevuld met een nieuw ‘chapter’ en een overkoepelend thema. Nu in de online winkels: Ticket to Paradise. Klinkt goed, een klein paradijs in je huis halen. Just what the doctor ordered. Daarnaast wordt er elke maand een andere bucketlist spot gebruikt. Kijk, daar hebben we de link met Bart: dat reizen, dat haal je dus gewoon in huis, ook als we even nergens heen kunnen. Marloes en haar team begonnen in Essouaira (waar ook wij verliefd op zijn), daarna naar Jamaica, toen door naar Formentera (hartje), inmiddels zijn ze in Tahiti beland. Eind deze maand, en even de laatste voor dit seizoen, is Porto Cervo the place to be. Sneek peak: in mei zit er een speciale capsule met de most iconic LS Swimclub suits aan te komen. Smullen, nu al.

Ontwennen en weer wennen

Ontwennen en weer wennen

En natuurlijk gaan er ook dingen anders. Het is even switchen, ontwennen van de oude situatie en wennen aan de nieuwe. Met een merk als Love Stories, met winkels (en shipping) wereldwijd, heb je te maken met een volle planning. Dan is het even kijken in hoeverre dat door kan gaan. Een Swimclub on tour, met een truck langs de hele kust in Europa, stond bijvoorbeeld al klaar. Hoewel het nog even afwachten is, ziet het ernaar uit dat die gecanceld moet worden. Maar no worries, echt niet! Marloes en haar Love Stories blijven liefdesverhalen maken. En die kunnen we juist, misschien meer dan ooit, nu gebruiken.

Knappe kinderpakjes

Knappe kinderpakjes

Wist je dat Marloes en haar husband twee parels van kinderen hebben? Die er (ja hoor quelle surprise) ook nog eens altijd goed uitzien? Wij wel hoor, dus de vraag was al snel gesteld: waaaaar o waar shop je voor de koters? Komt-ie: Veel vintage van lieve merken met namen als Laura Dols, Bonton, Morley, Animals Oberservatory, Bellerose, maar ook merken als Long Live the Queen, Bonmot, Maan, Maed for mini, Repose, oh en nog zoveel meer… Hangen in de kast. En dan, gehuld in de mooiste kleertjes, om ze een beetje in het gareel te houden gewoon net als iedere moeder (en vader) nu all day long hutten bouwen, verkleden, knutselen, mee helpen met klusjes in huis, taartjes bakken, vakantiefoto’s bekijken en meer van zulks. Afijn, the kids are allright enzo.

Marloes Blijft Binnen: de werkdag

Marloes Blijft Binnen: de werkdag

Voor de kids, en om zelf wat meer werktijd mee te kunnen sprokkelen, heeft Marloes een oppas aan huis. De oppas verschijnt om 9:00 aan de deur en dan verdwijnt Marloes zelf naar the home office in de garage. Nog zo’n handy tip: als je het allerbeste in complete stilte werkt, zoek dan het plekje op in huis waar je het dichtstbij die rust kunt komen. Zelfs als dat dus de garage of de bijkeuken is. Voor Marloes bestaat een werkdag uit calls en emails, werken aan de nieuwe collectie vanuit thuis, content voor de práchtige Instagram van het merk maken, broodje tussendoor, soms even een luchtje scheppen buiten, iets ophalen op kantoor of een rondje buiten de deur met een bezoek aan de winkel. Rond 17.00 is het einde van de werkdag en tijd voor de kids, nog even met het kleine spul naar buiten en dan de keuken in om te koken. In het weekend staat het werk ‘uit’ en wordt er niet gewerkt, dan is het family-time met de kids en wordt er gedaan alsof het een gewoon weekend is. Groot ontbijt, Pj’s all day, filmpje in bed, you name it. Creatief bezig zijn leidt af, al is het moeilijk om te concentreren met veel belletjes. Muziek aan, telefoon even omgedraaid en dan lukt het wel, aldus Marloes. Enne, last but not least, een tip om het huis een beetje gezellig te houden tijdens het binnen blijven: gooi de ramen lekker open (mits het weer een beetje ok is), geurkaarsen aan en zorg dat het opgeruimd en schoon is, dan geniet je extra. Point taken.

Dank lieve Marloes, tot snel!