Nederland, Amsterdam16 september 2021, door Nina van Hilst

Mexicaans in Amsterdam West: taqueria en bar MasMais

Nederland, Amsterdam, 16 september 2021, door Nina van Hilst

Mexicaans in Amsterdam West: taqueria en bar MasMais

Van bbq’s in het park naar pop-ups bij het Skate Cafe tot een eigen taqueria in Amsterdam West. Taqueria en bar MasMais serveert échte, verse taco's zoals je ze ook in Mexico krijgt. De visie van Mexicanen - en van MasMais - is dat een goede taco begint bij een goede maistortilla. Het geheim en succes van dit redelijk nieuwe Mexicaans restaurant is dan ook dat alles elke dag weer vers en puur gemaakt wordt. En dat is smullen!

Van Mexico tot MasMais

Van Mexico tot MasMais

Wie het verhaal van de mannen van MasMais gevolgd heeft, weet dat het een mooi avontuur was. Zo’n drie jaar geleden organiseerden Mike en Jim BBQs waar steeds meer mensen op af kwamen en wat uitgroeide naar Mexicaanse pop-ups onder andere bij het Skate Café in Amsterdam Noord. Deze werden allemaal zo goed bezocht – en waren uiteraard zó gezellig – dat er wel een eigen restaurant moést komen. Het team ging enkele keren naar Mexico om daar de geheimen van het taco-maken te leren. De kennis, de juiste ingrediënten, recepten en zelfs machines namen ze mee naar Amsterdam. Om daar iedere dag weer met vers gemaakte, echt goede maistortilla’s en traditionele Mexicaanse recepten een eigen zaak te openen.

Bij MasMais kun je terecht voor taco’s pur Mexico. Of het nu 3000 jaar oude recept is van de tortilla’s, de pure smaak van de carnitas taco zoals je hem ook op de markt in Mexico te eten krijgt of de elke dag eigengemaakte soda voor de cocktails: vers en origineel staan bij MasMais bovenaan. Onder het mom “een brood bakken kan iedereen, maar een goed brood bakken is een specialiteit’ worden het eten en de drankjes gemaakt volgens traditionele Mexicaans recepten. Leuk nog om te vermelden dat de huistaco – en tevens een van de meest bestelde – een vegetarische taco met pompoen is. En MasMais daarmee een plek is voor vegetariër en carnivoor, voor de purist en het gezelligheidsdier. Taco’s en Paloma’s staan voor je klaar.

MasMais, Hoofdweg 456 Amsterdam