17 oktober 2020, door Nina van Hilst

Het beste Mexicaanse restaurant van Amsterdam: Local Dealer Amsterdam + nu afhalen en bezorgen

17 oktober 2020, door Nina van Hilst

Het beste Mexicaanse restaurant van Amsterdam: Local Dealer Amsterdam + nu afhalen en bezorgen

Local Dealer serveert Mexicaans street food op een top niveau. Volgens ondergetekende het beste Mexicaanse restaurant van Amsterdam. Geen groot menu - wat tacos, wat ceviches en wat street snacks - maar ieder gerecht is zó ongelofelijk lekker dat je deze het liefst nog een keer bestelt. Het idee voor dit restaurant in Amsterdam Oost ontstond op een trip door Mexico. Waar de opzwepende straatcultuur en het meest lekkere eten in de steden en op de stranden heersen. Local Dealer is een echte Mexicaanse food experience. Goed eten en een lekker vurig sfeertje.

En dan ben je jaren aan het voorbereiden en dan is de opening in het voorjaar van 2020. De zomermaanden bij Local Dealer waren met het heerlijke terras gelukkig meteen een succes. En nog opgezweept van zo'n goede zomer, maakten ze meteen een knaller van een lockdown menu. Tacos, burritos en street snacks om af te halen of te bezorgen.

Local Dealer Amsterdam

Local Dealer Amsterdam

Prachtig hoor al die gelikte, stijlvolle zaken. Maar soms wil je iets spannenders. Iets wat juist een beetje off is. Wél met eten van goede kwaliteit maar met een vleugje ‘stout’. In een arty Miami Vice goes Mexico zaakje op de Dappermarkt kun je je Mexican cravings ophalen. Op de kaart staan verschillende soorten ceviches, tacos en street snack als crujientes en totopos. Geen groot menu maar wat ze doen, doen ze goed. En eerlijk is eerlijk, dan wil je uiteindelijk toch steeds hetzelfde van de kaart.
Na wat pop ups, bevielen de taco’s en sfeer zo goed, dat het een vaste stek verdiende. En die stek kwam er in Amsterdam Oost.

Na-tuur-lijk is dit lekkere eten vergezeld van Mexicaanse drankjes. Houd je wel van avontuur en een drankje, dan kun je er rekening mee houden dat dit niet je nuchtere avond van de week gaat blijven.
En bij gezelligheid en lekker eten blijft het niet. Want de peeps van Local Dealer ontpoppen zich ook tot art dealers. Steeds tonen ze het werk van jonge Mexicaanse kunstenaars en promoten hen zo in Europa. Local Dealer is een clash van culturen en mensen. Het enige waar ze niet mee clashen, is het eten. Dat is op en top Mexicaans. En we like it.

Take away en delivery menu

Take away en delivery menu

Het najaar van 2020 en de restaurants zijn tijdelijk dicht. Natuurlijk supporten we de restaurants waar we kunnen. Naast het lekkere afhaal-eten, genieten we ook van de creativiteit van ondernemers. Zo ook die van Local Dealer. Als je restaurant aan de Dappermarkt zit, dan open je natuurlijk een eigen kraam. Overdag kun je de lekkerste burritos, tacos en street snacks halen. De burritos zijn gloednieuw – zo nieuw dat wij hem nog moeten proeven – op het menu en we kregen de recensie “de burrito die slaat alles zo lekker”. Plus Mexicaanse drankjes als een Paloma (iets met tequila en lime juice), een Spicy Margarita en Mexicaanse biertjes. ‘s Avonds verhuist de snack shack gewoon weer naar binnen waar je terecht kunt voor afhaal of bezorgen via Deliveroo. Met Local Dealer weet je zeker dat je thuiszit-avondje lekker spicy gaat worden.