Nederland18 september 2023, door Nikki Nederhorst

Dit zijn de drie meest favoriete terrassen van Nederland in 2023

Nederland, 18 september 2023, door Nikki Nederhorst

Dit zijn de drie meest favoriete terrassen van Nederland in 2023

Hoogste tijd om weer iets te vieren! Na een spannende strijd zijn Paviljoen Het Strandhuys in Bergen op Zoom, Brasserie de Zeester in Scherpenisse en Eetcafé Blik & Burgers in Zeist, tijdens de uitreiking van Het Grote Lipton Terras van 2023 uitgeroepen tot de drie meest favorieten terrassen van Nederland in 2023. Deze horecazaken deden ook mee aan de tweede ronde van de nationale wedstrijd 'Het Grote Lipton Terras van 2023', waarbij Lipton Ice Tea de horecaondernemers in het zonnetje wilde zetten. Tienduizend terras liefhebbers brachten hun stem uit!

 

Paviljoen Het Strandhuys in Bergen op Zoom mag zichzelf nu de absolute kampioen noemen en gaat ervandoor met een heerlijke investering van 50.000 euro. Dat is heel wat ijsblokjes voor je ice tea, toch? Paviljoen Het Strandhuys in Bergen op Zoom heeft nu de eer om een heel jaar lang het meest geliefde terras van Nederland te zijn!

Paviljoen Het Strandhuys in Bergen op Zoom

Paviljoen Het Strandhuys in Bergen op Zoom

Op de eerste plek eindigde dus Paviljoen Het Strandhuys in Bergen op Zoom. En we begrijpen wel waarom. Marc Landa en Robin Mulders, eigenaren van Paviljoen het Strandhuys, namen de prijs feestelijk in ontvangst. “Wij doen een diepe buiging voor het personeel! We hebben alle troeven bij het personeel in de handen gelegd en daardoor hebben we uiteindelijk gewonnen. Ons terras is gigantisch en met het lekkere weer hebben we in de afgelopen dagen al heel veel nieuwe gasten kunnen ontvangen. Van het prijzengeld gaat de eerste 10.000 euro sowieso naar het personeel, zij mogen zelf weten aan wat voor leuks ze dat willen besteden. Verder gaan we voor aankomend seizoen onze buitenbar vernieuwen, zodat we een nog beter en leuker terras kunnen maken. Maar eerst gaan we vieren dat we de winnaar zijn!” Dit heerlijke terras is supergroot en heeft de hele dag zon. De mogelijkheden qua lunch zijn ook eindeloos. Of je hier nou komt voor een snelle (zaken)lunch of een uitgebreide lunch met familie of vrienden: hier ben je aan het juiste adres. Het restaurant is geopend van dinsdag tot zondag van 11:00 uur tot 21:00 uur.

Het Strandhuys

 

Brasserie de Zeester uit Scherpenisse

Brasserie de Zeester uit Scherpenisse

Brasserie de Zeester uit Scherpenisse ging er vandoor met de tweede plek. Mede-eigenaar Maikel Goudzwaard, is heel trots op de winst. “We willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd. Het personeel heeft zo hard geknald om stemmen te vergaren, dat is geweldig om te zien! We willen het personeel bedanken met een groot feest of andere mooie activiteit. De rest van het geld zullen we gebruiken voor het verbeteren van ons terras. Bij Brasserie de Zeester krijg je het echte vakantiegevoel mee. Het restaurant is gelegen aan de Oosterschelde met zicht op de haven van Antwerpen tot aan de Zeelandbrug. Er heerst bij brasserie de Zeester een ontspannen sfeer en is sinds 2011 geopend. van dinsdag tot zondag van 11:00 uur tot 22:00 uur.

Brasserie de Zeester

Eetcafé Blik & Burgers in Zeist

Eetcafé Blik & Burgers in Zeist

Eetcafé Blik & Burgers in Zeist werd derde tijdens deze competitie. Emily Boot, mede-eigenaar van Eetcafé Blik & Burgers is ontzettend blij met de winst. “Het personeel heeft er alles aan gedaan om te winnen door hun vrienden, familie en de gasten te vragen om te stemmen. In het laatste weekend hebben we zelfs op de markt gestaan en zijn we de winkels langs geweest. Het is heel leuk om te zien hoe iedereen met elkaar samenwerkt. Het geld zullen we inzetten om het personeel en de fans te bedanken. Het resterende bedrag wordt ingezet om het terras te vernieuwen en de speeltuin op te pimpen.” Dit gigaterras is heerlijk ook voor de kleine bezoekers, want er is een grote speeltuin voor de kinderen die te zien is vanaf het terras. Hierdoor kan je je kinderen in de gaten houden terwijl je zelf je koffie aan het drinken bent vanaf het terras (ideaal). Geschikt voor jong en oud dus. Naast recreatie bieden ze ook veel leuke evenementen en activiteiten aan. De binnenspeelkamer is geopend vanaf 1 oktober 2023.  Geopend woensdag tot zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Blik & Burgers