4 februari 2019, door Maartje

Mijn eerste keer: all vegan bij MOER

4 februari 2019, door Maartje

Mijn eerste keer: all vegan bij MOER

MOER is het 100% biologische restaurant van The Tire Station Hotel. Wat dan weer bij Conscious Hotels hoort. Voel je ‘m? Conscious, biologisch, vegan. Combineer daar een stijlvol interieur en een mega vriendelijke staf bij en je plaatje is compleet. Bij MOER serveren ze een Chef’s Menu - van 4 tot en met 7 gangen - waar groenten de hoofdrol spelen. Vlees en vis kan, vegetarisch of veganistisch kan ook. Voor dat laatste gingen wij.

MOER

MOER

Al vele malen kwamen we voor een thee met bio lekkers bij het roze Sticky Fingers. Maar nog niet eerder tafelden we bij MOER. Hoog tijd dus, op zijn zachtst gezegd. Beide tentjes zitten beneden in hotel The Tire Station. Op zaterdagavond zit het restaurant dan ook gezellig vol met een leuke mix van hotelgasten – namen we aan want ze spraken andere talen – en – namen we ook weer aan – Amsterdammers. Wanneer je niet vegan bent is een rondje oesters een aanrader. Want die hebben ze bij MOER de lekkerste. Of je veganistisch bent of gewoon een keer vlees- en visloos wilt proberen, dit is wel echt de plek voor een avondje plant based verwennerij. De chef van MOER laat zien dat plantaardig enorm, maar dan echt enorm veelzijdig kan zijn.

Het menu bestaat uit meerdere kleinere porties. En steeds smaken deze gerechtjes weer anders, voller en bijzonderder. De groenten, kruiden en noten worden op zo’n verrassende manier bereid waardoor een gerecht ontstaat met verschillende structuren, smaken en aanzien. Geen mens die er qua looks meer een schorseneer of pastinaak in herkent. Mocht je deze winter nog gaan eten, ga dan minimaal voor 5 gangen. Want die vijfde gang – niet het toetje maar een extra tussengang – was onze favoriet. Overigens wat ruimte over houden voor het toetje is een nuttige tip.

Het mag gezegd dat de staf bij MOER lief is. Behulpzaam en vrolijk. En dat doet je avond goed. Uiteraard hebben ze bij MOER de lekkerste bio-wijnen. Uiteraard kan er met verschillende dieetwensen rekening worden gehouden. Vlees en vis is nog steeds een optie. Dus de boer die niks eet, mag ook mee. En of course is à la carte ook mogelijk. Vanaf €42 heb je een hele avond veganistisch tafelen in een knusse setting.

Mijn eerste keer MOER had een happy ending. Als een date waar je een goed gevoel aan over houdt. Wij gaan binnenkort een keer terug voor een middagje proeven, live muziek of lekker borrelen. Zo hebben ze om de week op zondag ‘high wine’ met 4 gerechtjes en 4 wijnen voor €29. Houd vooral de agenda in de gaten wat er gaande is.