Nederland, Arnhem24 maart 2019, door Maartje

Asian gastro en streetfood bij Miyagi and Jones in Arnhem

Nederland, Arnhem, 24 maart 2019, door Maartje

Asian gastro en streetfood bij Miyagi and Jones in Arnhem

Noem het maar gerust twéé nieuwe spelers, want deze hippe streetfood club luistert naar de naam Miyagi and Jones. In Utrecht zat ‘ie al wat langer – zo’n 1,5 jaar, aan het Veemarktplein –, maar in Arnhem zijn de deuren pas sinds 1 december geopend. Kakelvers dus.

miyagi and jones arnhem

miyagi and jones arnhem

Over die dependance in Arnhem: Miyagi and Jones ligt om de hoek bij Klarendal. Doet dat geen belletje rinkelen? Wel nu, ding ding dong: Klarendal was ooit een vervallen wijk in het Arnhemse, maar is nu ontwikkeld tot een bruisend modekwartier met veel kleine boetiekjes.

Dus loop je vanaf nu van het centrum richting Het Modekwartier dan is Miyagi and Jones de eerste heerlijke toko die je met open armen ontvangt. Wel kun je beter pas na je shopping spree bij Miyagi and Jones aanschuiven, want ze zijn pas vanaf 15:00 uur open.

En dankzij de uitgebreide happenkaart – van black tiger prawns (aanrader!) en coquille ceviche tot aan chicken thighs en gyoza’s, 65 streetfood dishes in totaal – wil je pas weer gaan als je alles hebt geproefd. Ook handig om te weten: ze hebben heel veel verschillende bieren, frisse wijntjes en een ruime keuze uit cocktails.

Los van de drankjes en die hippe-jasjes-hapjes doet Miyagi and Jones ook dankzij het interieur aan als fijne streetfoodmarket. Het filiaal is groot – zo groot dat er vroeger een Albert Heijn zat –, maar door het slimme gebruik van verschillende hoogtes voelt het toch als een intiem restaurant. En: iedere kok heeft zijn eigen tokootje. Dus zijn eigen kraam met zijn eigen gerechten. Vinden wij leuk. Tel daar de donkere tinten, graffiti en tropische planten bij op en huhhh, is dit echt Arnhem?

 

X
Lise