Nederland, Amsterdam1 november 2023, door Sanne Carbaat

Pop-up kas vol bloemen en planten: MOOD GARDEN op 2, 3 en 4 november in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 1 november 2023, door Sanne Carbaat

Pop-up kas vol bloemen en planten: MOOD GARDEN op 2, 3 en 4 november in Amsterdam

Zo leuk om in (grote) steden van die kleurige en groen pop-ups soms te hebben. Grijze pleinen, kale dakterrassen en soms zelfs parkeergarages worden omgetoverd tot oases van bloemen en planten. En zo ook dit weekend in Amsterdam! Op 2, 3 en 4 november vind je MOOD GARDEN bij de RAI in Amsterdam.

 

De mensen bij MOOD GARDEN hebben een pop-up kas neergezet (de betere pop-ups, vinden we) van maar liefst 270m2. Bomvol bloemen en planten staat deze kas, en dat is waarschijnlijk het beste medicijn tegen de weersvoorspelling van dit weekend, want die voorspelt niet veel goed. In tegenstelling dan weer tot het programma bij MOOD GARDEN; dat wordt een feestje.

 

MOOD GARDEN

 

MOOD GARDEN

MOOD GARDEN

Het idee achter deze groene pop-up is niet nieuw, maar blijft belangrijk en blijven we dus ook lekker herhalen: natuur is goed voor de mens! Bloemen en planten hebben een positief effect op mensen, of je nu compleet holistisch door het leven gaat of af en toe een ommetje in het bos doet – groen is goed. Noem de MOOD GARDEN experience een 2.0 injectie van je portie natuur, planten en bomen. Bloemenbureau Holland, namens de Nederlandse sierteeltsector de initiatiefnemer van deze pop-up, wil die boodschap ook (opnieuw) doorgeven. Zelfs alleen een bosje bloemen of een aantal kamerplanten kunnen je stress- en angstgevoelens al verminderen, ze kunnen de concentratie verbeteren en ja: iedereen wordt toch ook vrolijk van een bosje bloemen op tafel?

In de vier verschillende ruimtes in de kas draait alles om et gevoel dat planten en bloemen geven. Alle zintuigen moeten aan, want je kunt luisteren, kijken, voelen en of course: van alles ruiken.

Power of plantfulness

Power of plantfulness

Dus ja: puike weekendtip inderdaad. Bij MOOD GARDEN opladen, je innerlijke boomknuffelaar channelen, gewoon een rondje lopen en inspiratie opdoen voor nieuwe planten in je woonkamer en er zijn nog wat andere leuke dingen die je er kunt doen. Hangen (letterlijk) als een hangplant bijvoorbeeld, of een kaartje achterlaten met lieve woorden voor een ander (of jezelf, of de plant: up to you).

En als je dan weer helemaal zen bent, ben je binnen een hinkstapsprong in de Pijp en daar zit ook van alles leuks. Om in de plantensferen te blijven: de Plantenmarkt op de Albert Cuyp heeft mooie en goede planten en bloemen plus er zit tal van leuke horeca in de Pijp.

De MOOD GARDEN is gratis te bezoeken. De deuren zijn op 2 november van 12.00 tot 18.00 uur en op 3 en 4 november van 10.00 tot 18.00 uur geopend.