Nederland, Amsterdam7 november 2022, door Gili Papier

Tuincentrum de Bosrand: een walhalla voor tuin- en interieurliefhebbers!

Nederland, Amsterdam, 7 november 2022, door Gili Papier

Tuincentrum de Bosrand: een walhalla voor tuin- en interieurliefhebbers!

Met einde jaar in zicht komen de donkere maanden waarin we het huis gezellig maken. De gordijnen mogen klokslag vijf uur dicht, we steken de kaarsen aan en maken het huis op tijd Sint Maarten-, Sinterklaas- en Kerstproof. De schemerdagen betekenen een jolly good time met de familie, vrienden en geliefden. Denk aan knusse hoekjes in huis met geurkaarsen, bloemenkransen, planten en kerstbomen, die we allemaal graag in huis halen voor dat heerlijke huiselijke gevoel.

 

Van een doorsnee druilerig tuincentrum gaat ons (groene) hart niet echt sneller kloppen, maar De Bosrand is net even anders en dé plek om de leukste trends te bekijken. Scoor er een groene eyecatcher voor in je woonkamer of binnenkort een kerstboom, terwijl je inspiratie opdoet voor de beste interieur-items voor in en rondom het huis. Of je nu een nu een cadeau, leuke accessoire of kerstkrans voor je voordeur zoekt: De Bosrand is in alles een smaakvol familiebedrijf dat alles nét iets anders doet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloemen, planten, (tuin)meubels en nog veel meer

Bloemen, planten, (tuin)meubels en nog veel meer

De Bosrand is anders omdat het in 1980 begonnen is als kleinschalige kwekerij en tot vandaag de dag nog steeds een familiebedrijf is dat inmiddels is uitgegroeid tot een onderneming met vijf tuincentra, een outlet en twee groothandels. 

Een bezoek aan de Bosrand is oprecht een beleving voor liefhebbers van groen, interieur en smaak. Bij binnenkomst word je meteen verrast met een waanzinnige bloemenafdeling met verschillende boeketten en bijzondere vazen. Maar je kunt ook zelf verse of zijden bloemen bij elkaar zoeken. Of stel een mooi bosje samen met de aanwezige bloemisten.

Inspiratie opdoen

Inspiratie opdoen

Planten in en om het huis hebben de afgelopen jaren natuurlijk een enorme vlucht genomen en het blijkt vaak moeilijk om echt mooie en betaalbare exemplaren in huis te halen (met bijbehorend advies hoe de lieve groene vriendjes goed te verzorgen). De Bosrand heeft een hele grote verzameling planten en bloemen die in elk interieur (en bij elke portemonnee) passen.

De winkels zijn groot (de grootste is 16.000 m2!) en er is naast groen ook veel aan interieurinspiratie te vinden, zodat je niet enkel voor een standaard zak tuinaarde of terracotta pot de stad uit hoeft.

Na een paar uur grazen tussen je favoriete bananenplant of ficus heb je vast wel zin gekregen in een stukje taart of uitgebreide high tea. In iedere vestiging vind je dan ook Restaurant De Plantage. Een fijne plek om tussen het groen bij te komen met een ontbijt of lunch (of gewoon een dikke guilty pleasure in de vorm van warme choco met slagroom – keuren we ook goed).

Ieder seizoen verrassend

Ieder seizoen verrassend

Heb je een beetje groene vingers? Of juist helemaal niet en denk je ohhh help ik wil graag nieuwe seizoensplanten, vaste planten, of zelfs bomen? Wil je toch liever een moestuin aanleggen? Neem dan zeker een kijkje en laat je adviseren bij De Bosrand. In het najaar (nu dus!) is de winkel omgetoverd tot een waar winterparadijs. Dompel je onder in een wonderlijk mooie kerstwereld. Verdwaal tussen prachtige versieringen, rijkelijk gedecoreerde kerstbomen, miniatuur kerstdorpen en schitterende lichtjes. En laat je inspireren door de verschillende thema’s die gepresenteerd worden in de kerstshow.

 

Vergeet vooral niet ook in het voorjaar langs te gaan, dan staat alles in bloei en word je weer ondergedompeld in de nieuwste collecties tuinmeubelen, binnen- en buitenplanten. Ook aan de dierenvrienden is gedacht aangezien De Bosrand beschikt over een enorme dierenafdeling. Ben je klaar met achter je (eenvoudige) geraniums zitten en wordt het tijd je huis/tuin/balkon/dakterras/wc om te toveren tot een groene oase? Dan is er eigenlijk maar één adres waar je net even een andere ervaring hebt dan je doorsnee tuincentrum. Wakker je innerlijke Rob & Nico (Eigen Huis en Tuin, wie kent het niet?) aan en pak het tuinieren op of pimp je huis met nieuwe accessoires. Al neem je alleen een kijkje, daar knap je al van op.

De Bosrand, we komen er aan!

Waar je ook woont, er is altijd een Bosrand in de buurt. Van Oegstgeest, Wassenaar, Alphen a/d Rijn, Rijsbergen tot aan Woerden toe. Wat let je? Ga erheen met de kids, vriend, familie of gewoon lekker alleen. Let’s go, reken af met het tuincentrum trauma en geniet van deze experience.

En wil je nog meer inspiratie? Check dan ook hun Instagram profiel.