29 januari 2018, door Maartje

5 x interieurinspiratie

29 januari 2018, door Maartje

5 x interieurinspiratie

Er wordt best wel wat gebouwd binnen Team Bart HQ, vandaar dat Bart Bouwt. Soms duurt het wat langer, soms gaat het rap, maar feit is dat het, al dat bouwen (maar vooral het inrichten) naast het Betere Tafelen en Steengoede Travelen, onze (andere) grote liefde is. Zo ook bij Marloes die bijna (bijna, bijna) haar nieuwe huisje betrekt. Klein detail (letterlijk): het is maar 30m2. Maar dat mag de Pinterestpret niet drukken. Allerminst. Het tegenovergestelde eerder.

Vandaar: 5 x favoriete interieurideeën vanuit het soon to be mini-paleis.

wooninspo furnified defMarble for president
Misschien (nu al?) passé voor sommigen, maar wij gaan hier allemaal nog steeds ontzettend goed op de marmerlook. Zwart, wit of groen? We want it all. En dan het liefst in combinatie met goud of staal. Zie bijvoorbeeld deze salontafel van Furnified, een meubelwinkel uit Antwerpen (mét showroom in Amsterdam!) die werkt met beperkte oplage. Helaas wordt deze kleur niet meer gemaakt (een kleine oplage betekent unieke meubels maar soms dus ook teleurstellende gezichten... Wanneer starten we een bring it back petitie?). De tafel in zwart, wit of groen is er nog wel. Neemt niet weg dat het een prachtig plaatje is (die wandkast ook, wauw). Check Furnified voor meer.

wooninspo minimallllMinimaal
Tja, op 30m2 kun je (helaas) niet altijd all out gaan en je muren pikdonker verven. En een druk kleed in alle kleuren van de regenboog op de vloer neerleggen voelt misschien ook niet helemaal goed. Dus? Dan kun je het op licht en strak houden. Wit it is, daar was nog nooit iets mis mee. Maar bedenk ook eens hoe mooi het zou zijn als je daar nét wat vanaf zou wijken. Een zachte pasteltint in oud-roze, taupe of 'grége' (zacht grijs-beige), net iets groenig of juist een blauwe gloed... Zo mooi! En daar dan een wit meubel tegenaan. Of praktischer: een meubel in een ton sur ton toon op een witte vloer (zo mooi!) met een wit berberkleed er overheen.

Check deze vloer maar eens: Le Noir et Blanc. We zagen hem in real life en geloof ons: hij is prachtig!

En als je je muren dan toch wit wil houden, hang dan grote schilderijen of posters tegen de muren in de kleuren die je mooi vindt!

Barts-Boekje- zwart servies

Ook op het verlanglijstje om het af te maken met zwart: zwarte dinerborden met koperkleurig bestek. MADE.com heeft bijvoorbeeld heel mooi bestek en voor de zwarte borden scrollen we naar het nieuwe WestWing Now!

Urban jungle
Nieuwste aanwinst voor het nieuwe huis: de zebraplant, waarvan de stam – je raadt het al – een zebraprint heeft. Verder staan er wat cactussen en heel veel ander groen (zelfs wat planten met stiekeme millennial pink details) klaar voor de verhuizing, helemaal klaar om mijn eigen urban jungle te creëren op die 30m2. Want als je een ding mag onthouden is dat planten ALTIJD kunnen. Met planten in huis voelt het meteen gezelliger, en er zijn genoeg makkelijke planten die je – ja ook jíj – gewoon prima in leven kunt houden in je kleine appartement. En dat die nieuwe groene vrienden ook nog eens de lucht voor je zuiveren is natuurlijk super mooi meegenomen.

Check hier meer planten-kunde

WOONINSPO URBAN JUNGLE DEF

O, en de beste manier om je planten-verhaal compleet te maken: rotan en draadstoelen! In alle soorten en maten. Een rotankrukje kun je altijd ergens kwijt (plant er op als je alleen thuis bent, plant op de grond en je hebt een extra zitje wanneer er visite is) en met een draadstoel houd je lucht in je kleine woning (of in zwart, meteen chique).

Millennial pink met groen
Geen nieuws meer, maar wel een combinatie waar we heel, heel erg blij van worden: allerlei soorten groen met millennial pink. Eerlijk is eerlijk: mooi, al die plaatjes maar waar halen we het? Dat Millennial pink? Dat precies goede, zachte tikkeltje koude, toch beige-achtige roze wat een beetje doet denken aan de Amerikaanse retro jaren 70 diners (en denk bijvoorbeeld aan Sketch in Londen)?

Een muurtje of een kussen in de juiste kleur roze is zo gevonden en perfect met bijvoorbeeld deze bijzonder goed gelukte kuipstoeltjes van Kwantum.

Roze hysterie om je heen? Neem dan zeker dit voorjaar even een kijkje bij dit nieuwe pareltje op Ibiza. Het Paradiso hotel, een paradijs waar zelfs het zwembad roze kleurt… #achtertuingoals

wooninspo velvet defVelvet
Last but not least: fluweel is en blijft fantastisch. En is tegenwoordig in alle soorten en maten (ook voor een prikkie!) te krijgen. Helemaal leuk: classy glitter en velvet accenten in de mix. Is het niet in de vorm van een giga bank dan wel in de eetkamerstoelen. En dat hoeft heus niet meisjesachtig of hysterisch te zijn: donkerblauwe of groene velvet banken staan hartstikke chique.

♥ Marloes & Maartje