Nederland, Limburg29 december 2021, door Bo Peters

Hot & happening: Mr. Sammi Bistro Bar (Midden-Limburg, roermond)

Nederland, Limburg, 29 december 2021, door Bo Peters

Hot & happening: Mr. Sammi Bistro Bar (Midden-Limburg, roermond)

Verscholen in de monumentale fabrieksgebouwen van de ECI – tegenwoordig een cultuurfabriek - ligt een heerlijke Bistro Bar op je te wachten: Mr Sammi Bistro Bar. Dé plek waar je vanaf 11.30 uur een espresso van Mr. Sammi’s eigen bistro blend drinkt. Waar je in de middag geniet van een heerlijke lunch en tegen de avond aan jezelf verwent met één van de te gekke cocktails aan de oh-wat-een-plaatje-bar. Oh en met daarbij om je vingers- bij-af-te-likken eten. Hebben we je? Ja? Foodies verzamelen, op naar Limburg, of beter gezegd: Roermond!

 

Mr. Sammi

Mr. Sammi

De ECI-fabrieken zijn in 2012 omgetoverd tot culturele hotspot waar veel activiteiten plaatsvinden (denk aan theater, popmuziek, tentoonstellingen van moderne- en hedendaagse kunst), daarnaast zijn er twee waanzinnige restaurants gevestigd waarvan Mr. Sammi er één is. Esthetisch en bouwtechnisch is er zo min mogelijk veranderd aan het prachtige monumentale pand, wat zorgt voor een échte authentieke en historische sfeer. Hoge plafonds, ruw afgewerkte bakstenen muren, stalen ramen en zelfs de originele graffiti-tekeningen zijn bewaard gebleven. Extra punten zijn er voor het terras aan het water, waar je in de zomer heerlijk vertoeft. Vergeet daarbij niet alle little details in dit knappe restaurant, zoals Marie Stella Maris handgels (douze points) op de fabuleuze toiletten. Wat betreft het eten doet het ons qua niveau en stijl denken aan een Michelinsterrenrestaurant, maar dan een tikkeltje goedkoper. Ja echt, het bestaat. Klassiekers als verse kreeft, oesters of steak tartaar staan hier op de kaart. Combineer dit met een fles wijn van hun uitgebreide wijnkaart en u bent content, wat wilt een mens nog meer!

Check, alleen als je het wilt hoor (maar het kan niets kwaad), vooral even dit linkje voor veel meer (we hebben er een hele hoop) tips daar in het Limburgse landschap.

Mr. Sammi in lockdown

Mr. Sammi in lockdown

Extra hulde voor Mr. Sammi in deze coronatijd: elke keer weten ze weer te verrassen ondanks deze moeilijke tijden voor de horeca. Denk aan nieuwe concepten als ‘The Breakfast club’ (iedere zondag een slow sunday morning brunch mét mimosa’s on the side) of ander fijns voor thuis. Van aperitief- bites tot een volledig driegangenmenu en alles ziet eruit alsof je zelf je echt hebt uitgesloofd voor het diner. Een sprankelende bubbel on the side maakt het af en je sluit af met een overheerlijke kaasplank als dessert. Je hoeft je handen nauwelijks uit de mouwen te steken: kun je zelf mooi knap zitten te wezen met een glitterpakkie aan en een cocktail in de hand. That’s how we roll! Je kunt dat glitterpak bewaren tot ná de coronatijd, want dan organiseert Mr Sammi weer hun beroemde cocktail nights waarbij de popzaal van de ECI wordt omgetoverd tot een geweldige cocktailbar met DJ’s, smakelijke bites en de lekkerste cocktails.