Oostenrijk1 februari 2018, door Maartje

Natuurhotel Forsthofgut in Oostenrijk

Oostenrijk, 1 februari 2018, door Maartje

Natuurhotel Forsthofgut in Oostenrijk

Omdat een gewaarschuwd mens voor twee telt: plaatjes kijken op eigen risico.

Komt-ie: Natuurhotel Forsthofgut in Oostenrijk is een parel. Zo één waar zowel ski-fanaten en de mensen uit het andere kamp zich prima in kunnen vinden tijdens de wintersportmaanden om de eenvoudige reden dat er voor beide kampen meer dan volop te beleven is: het natuurhotel (daar zo nog wat meer over) staat in de beeldige bossen aan de voet van de Leoganger Steinberge, meteen naast de gondellift: 250 km pistes direct voor de huisdeur. Dat is één.

 

Op twee (of één, afhankelijk van in welk kamp je zit) komt het hotel zelf: een topkeuken, luxe, een meer dan uitgebreide en heerlijke spa (met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen), een (vergrijst) plaatje om te zien en toch, tsja, gezellig. Zoals de Oostenrijkers dat het beste doen.

Er zijn ruime kamers en er zijn appartementen (die laatste ideaal voor met kids; er is overigens ook een kindersauna, dat terzijde) en uit de keuken komen van die te lekkere lokale gerechten.

Onderdeel van de reden van al dit gejubel is vanwege het familiehotel dat Hotel Forsthofgut is, midden in de natuur. Een familiehotel dat gerund wordt met de liefde dat alleen kan bij een degelijk hotel omdat er jaren aan zorg en keuzes aan vooraf is gegaan, keuzes besproken aan de kerstdis. En dan is er liefde die je kunt voelen. De familie van onderwerp is de familie Schmuck en de familie Schmuck vind het bovendien niet meer dan logisch dat het hotel als een duurzaam hotel gerund word.

Al in 1960 legden Rosmarie en Rupert Schmuck met twee gastenkamers de grondsteen voor Hotel Forsthofgut. Tegenwoordig leidt zoon Christoph het hotel samen met zijn partner Christina. Door de jaren heen verbouwde de familie het vakantie-oord met zorg, smaak en vooral met heel veel aandacht voor de omgeving, wat je overal in terug ziet: het gebruik van het duurzame hout, de uitkijkjes op de bossen en de bergen, en de natuurlijke materialen die overal gebruikt zijn.

Ook niet mis is de keuken: senior-chefs Rosmarie en Rupert Schmuck, vaders en moeders inderdaad, zijn elke dag in de weer met ingrediënten waar mogelijk uit de omgeving. Rosmarie mag je graag haar zelfgemaakte marmelades voorschotelen en als er geen sneeuw ligt, is de tuin rond het hotel bloemenzee. Rupert begeleidt de gasten op wandelingen, skitouren en mountainbike tochten.

 

forsthofgut.at