Nederland, Amsterdam11 januari 2021, door Michel + Renske

Nieuw in Amsterdam Noord: Chateau Karlito

Nederland, Amsterdam, 11 januari 2021, door Michel + Renske

Nieuw in Amsterdam Noord: Chateau Karlito

Weer zo'n allerleukste en o zo creatieve vondst in up coming Amsterdam Noord: Chateau Karlito. Chateau Karlito (vernoemd naar de alleskunnende eigenaresse Karlito) is een initiatief van een toffe tante die een goede natuurwijnwinkel wilde combineren met alles waar ze verder van houdt: jazz, mooi servies (het keramieken soort) en koffie (to go!) en - belangrijk - Brabants worstenbrood.

De lekkerste,  zegt team Amsterdam. Zeer acceptabel worstenbrood, zegt team Brabant ;-). Hoe dan ook keuren we het (meer dan) goed. Dus alweer: op naar Amsterdam Noord en aanhaken in de Van der Pek straat waar Chateau Karlito huist.

Chateau Karlito

Chateau Karlito

Karlito, zo mogen we de eigenaresse noemen (maar we zijn er nog niet helemaal uit of het ook haar echte naam is…), heeft nogal een neus voor goede wijnen. Op de achtergrond helpt haar vriend mee en dat is ook leuk want die heeft op zijn beurt vooral verstand van jazz. een top-combi als je het ons vraagt. Drie keer raden wat er uit de speakers klinkt als je over de drempel stapt… Wijnen in alle soorten en maten en vanuit alle windstreken en het beste van New Orleans & co op de achtergrond.

Wij proefden er een heerlijke rode (tip!) CBGB uit 2017, van no control. Een absolute tip als je van een goede rode natuurwijn houdt (doen we). Los van de heerlijke wijnen is er ook sake te krijgen. Sake’tjes die onder andere ook in Hotel Okura worden geschonken (en neem maar van ons aan dat ze daar alleen het beste schenken).

Wijn check. Jazz check. Sake check. En dan hebben we het serviesgoed nog. Al het keramiek dat verkocht wordt bij Chateau Karlito is van eigen ontwerp en wordt gemaakt in Azië. Allemaal met het mooie tijdloze logo van Chateau Karlito erop. We like.

Tot slot nog héél even over dat worstenbrood: de eigenaresse komt uit Brabant en als er íets niet mocht ontbreken, dan was het echt goed worstenbrood wel. De worstenbroodjes komen regelrecht van een bakker uit Brabant (en nee, het zijn niet de broodjes die je tegenwoordig veelvuldig in de randstad ziet… Die vinden we heus ok maar dat zijn niet de echte, eerlijk is eerlijk). Koffie to go en worstenbroodje en hup de Van der Pekmarkt op of andere toffe spots in Noord ontdekken. Check hier onze Amsterdam Noord lijst!