Nederland16 april 2022, door Michel + Renske

Psst – niet doorvertellen – onontdekte knusse vakantiehuisjes in Nederland (met beschikbaarheid)

Nederland, 16 april 2022, door Michel + Renske

Psst – niet doorvertellen – onontdekte knusse vakantiehuisjes in Nederland (met beschikbaarheid)

Best schaars: die mooie, intieme, originele vakantiehuisjes in Nederland. Vaak heb je geen zin in een park, een overvolle speeltuin naast je slaapkamer of een animatieteam. Dan zoek je een fijn natuurhuisje waar je lekker in knusse setting kan bivakkeren. Hieronder een lekker lijstje met vrij nieuwe, ongerepte plekjes, zodat het met de beschikbaarheid ook wel goed komt. Psst - niet doorvertellen.

Noma Veluwe

Noma Veluwe

De titel verklapt het natuurlijk al, maar de huisjes van Noma vind je op de altijd fijne Veluwe. Noma is een project waarin twaalf huisjes worden opgeleverd in de bossen. Elk huisje heeft een eigen eigenaar en wordt zo ook naar anders smaak ingericht/ opgeleverd. Je vindt ze in het altijd gezellige Epe (waar ook genoeg leuks te doen is mocht je je fijne huisje uit willen!).

Op de Instagram van Noma delen de huisjes eigenaren ook goede tips voor de omgeving- je hoeft je dus zeker niet te vervelen. De huisjes zijn spiksplinternieuw en te boeken vanaf deze maand! Go! Go!

Meer informatie: Noma Veluwe

Dutch Forest House

Dutch Forest House

In omgeving Tonden, dat ligt in de gemeente Gelderland, vind je dit fantastische lichte huis. Je kan er maar liefst met acht personen in. Het huis is vormgegeven met enorm veel glas – aan zonlicht dus geen gebrek en dat vinden we fijn. Doe een van de vele glazen deuren open en je staat midden in het groen. Het huis is voorzien van een heerlijke woonkeuken, wat natuurlijk de ultieme dus plek is voor een gezellige avond met gezelschappen. Daarnaast is er een hottub en een heerlijk knus zitje waar de verrekijker al klaar staat om de flora en fauna te bespioneren of de sterren ‘s avonds natuurlijk.

Het enorm hoge dak geeft je een heerlijk ruimtelijk gevoel – nooit meer weg zouden wij zeggen.

Meer info via @dutchforesthouse

Het Bosstekje

Het Bosstekje

Heerlijk – een huisje waar echt met je mee wordt gedacht. Nou, dat is zeker het geval bij Het Bosstekje. Zo krijg je in dit prachtige vrijstaande huisje (54 vierkante meter!) elke ochtend een ontbijtje voor je deur, wie wil dat nou niet? Dat noemen we nou een vakantiehuis plus. Daarnaast is het huisje enorm sfeervol ingericht met gezellige lijstjes aan de muur, fijne kleden op/ bij de bank, kortom; sfeer! Kampvuur onder de sterren? Badderen in de hottub met een borrelplank? Bij Bosstekje zit je goed.

Eigenaresse Neeltje heeft de hulp ingeschakeld van ervaren huisjesverhuurder Iske (van Lief Huisje Zeeland) en dat zie je! Kan dus niet mis gaan met zo’ n expert die af en toe wat influistert en adviezen geeft.

Meer lees je hier

Ecolodge de Parel

Ecolodge de Parel

Ecolodge de Parel; en een parel is het. Dit vakantiehuis bevindt zich in Schoorl – een heerlijk plek in de zomer om van de zon, duin en kustlijn te genieten. De woning is licht en ruimtelijk opgezet en er is gewerkt met zoveel mogelijk rest bouwmaterialen – duurzaam dus. Er is een heerlijk sauna, fijne tuin en grote woonkeuken en kamer, zodat er flink genoten kan worden – ook binnen! De grote kachel maakt het helemaal af, zodat je ook een knusse warme avond hebt als de zon ondergaat.

Om de hoek van Schoorl vind je ook leuke plaatsen als Bergen en Egmond aan zee. Genoeg vermaak in de omgeving dus.

Meer informatie: Ecolodge de Parel 

Het Repelhuis

Het Repelhuis

Het Repelhuis is een heerlijk huisje vol kleur en lichte tinten. Repelhuis staat in de bollenstreek – Nieuw-Vennep- om precies te zijn. Nee, dat is niet perse het meest bruisende dorp dat je je kunt wensen, maar wel de perfecte plek om als uitvalsbasis te gebruiken voor dag activiteiten. Of niet- want in het huisje zelf zit je ook meer dan zalig.

Vanuit het plekje kan je makkelijk naar het strand, maar ook een perfecte treinverbinding brengt je snel in Haarlem of Amsterdam. Daarnaast bevind je je midden in de bollenstreek dus; ook genoeg te doen in de nabije omgeving.

Ontbijt kan aangevraagd worden- en bij aanwezigheid doen de hosts dit met liefde.

meer informatie via Het Repelhuis