2 oktober 2019, door Barts Boekje

NEW INTERIEUR CRUSH: Sage x Clare

2 oktober 2019, door Barts Boekje

NEW INTERIEUR CRUSH: Sage x Clare

OK. Oke oke oke... We hebben hier op Bart HQ weer eens een hele dikke interieur crush te pakken. Nee, dat is niet de eerste keer maar hij komt wel heel hard binnen ditmaal. Onderwerp van gesprek: het Australische merk Sage x Clare. Het label ontwerpt handgemaakte homeware en accessoires, alles met een hele flinke dot bohemien, alles met - zoals dat heet - 'een ziel' (we noemen het ook wel van dat 'je ne sais quoi') en je zou  Sage x Clare ook zomaar eclectisch kunnen noemen (al beginnen we inmiddels een beetje een hekel te krijgen aan deze te pas en te onpas gebruikte term). Hoe dan ook: Sage x Clare, onthoud die naam. 

Sage x Clare

Sage x Clare

We spotten het Aussie label vanwege de lancering van de jongste ‘terra collectie’. Hartverwarmend moest deze worden, en dat werd-ie. De collectie is geïnspireerd op de Amerikaanse dessert wat voor de verandering nu eens echt terug te zien (de meeste merken benoemen hun inspiratie wel maar we snappen het zelden – dat terzijde). Het rauwe van de grote zandvlakten, de vloeiende vormen en de kleuren van het woestijnlandschap waarboven de lucht van diep blauwe tinten gedurende de dag naar okergeel tot zacht roze in de avond kleurt. Inspirerend much inderdaad.

Sage x Clare heeft vooral prachtige kussen, wandkleden, dekbedden, handgeweven spreien en een prachtige home ware collectie in huis. Alles om deze herfst je huis niet meer uit te komen ;-). Laten we daar nu al een artikel over geschreven hebben: maak je huis herfstproof. Lees dat, en denk Sage x Clare. Kind kan de was doen.

Wie zijn Sage x Clare? Zochten we uit? Sage x Clare zijn het koppel Chris en Phoebe. Beide shopaholics en globetrotters. Tijdens hun reis met kerst naar India waren ze op slag verliefd. Op elkaar, ja, maar ook op de levendige straten, de warme kleuren, de arty producten… Voila, zie daar de geboorte van hun eerste kind: Sage x Clare.

Dat kwam niet uit de lucht vallen: Chris en Phoebe zijn altijd al gepassioneerd geweest over kleur, textuur en producten met een hart en een verhaal. Dat werd dan ook de kern (en de kracht als je het ons vraagt) van Sage x Clare. Het duo werkt met een team vaste printontwerpers en ambachtelijke wevers van over de hele wereld: “De ontwerpers en makers zijn ware kunstenaars die ons eeuwenoude technieken leren, en wij leren hen op onze beurt de moderne technieken,’’ Aldus Chris en Phoebe.

Sage x Clare verzendt wereldwijd. De kosten voor de verzending naar Europa zijn $59, wat zo’n €36,- is. Hou nog wel rekening dat er waarschijnlijk ook nog invoerrechten betaald moeten worden.