30 september 2019, door Barts Boekje

Hallo Herfst! Zo neem je je huis mee de herfst in (the good way)

30 september 2019, door Barts Boekje

Hallo Herfst! Zo neem je je huis mee de herfst in (the good way)

O ja hey Hallo herfst, daar ben je weer. Dagen vol regen... En nog meer regen. Nu kunnen we heel zuur gaan roepen dat je dus de zon op moet gaan zoeken, weg van al dat nat, maar dat is 1) te gemakkelijk en 2) daar zijn we het zelf helemaal niet mee eens. In tegendeel: hoe heerlijk om het binnen weer knus en gezellig te maken? Kaarsen aan, rode wijn erbij - o hey hallo heerlijke herfst! En zo neem je je huis daarin mee.

Pak een kwast

Pak een kwast

Altijd, maar dan ook altijd: ga schilderen! Doe het. We zijn hier zelf helemaal verslingert aan zachte, warme bruin- en aardetinten, en dat dan in alle variatie. Dus hop, verf je muur  (of nog beter: al je muren) in een warme tint. Klinkt dit als veel werk? Nee joh, ben je gek. Even afplakken en met 2 uurtjes is je muur een andere kleur. Bovendien is er weinig zo leuk als klussen wanneer er regen tegen de ramen klettert. Schilder je muur bijvoorbeeld in diep groen net zoals de matching plantenbak van Ferm Living. Of kies, as we did, voor een warme beige tint. En is het nou echt helemaal niks, dan heb je de muur zo weer in de andere tint geverfd, en heb je volgend weekend meteen ook weer iets te doen.

Koop een mooi plaid

Ok, de allermooiste zijn niet perse spotgoedkoop maar je huis knapt, en warmt er wel meteen helemaal van op. Dus die het, koop een mooi plaid voor op de bed of bank. Sowieso fijn voor Netflix-avonden thuis (ja hoor, ze mogen weer). Check bijvoorbeeld de te leuke plaids met pompoms van thesouks.nl (wij zijn fan van het allereerste uur) of, een budgetversie (maar onthoud: goedkoop is duurkoop mensen!) de warme plaids van HM Home.

Kaarsen, heel veel kaarsen

Kaarsen, heel veel kaarsen

Ok, het is jammer dat de zomer voorbij is maar stiekem vinden we het ook wel heerlijk om ons lekker terug te trekken in huis en gezellig veel, héél veel kaarsen aan te steken. Sterker nog: mensen vragen vaak of we veel souvenirs mee nemen van al onze reizen… Ons antwoord: geurkaarsen! Altijd. Sowieso gaan de huisgeuren in kaarsvorm van La Mamounia in Marrakech en de heftige maar verrukkelijke kruidige kaars van Costes in Parijs steevast mee naar huis. Maar Marie Stella Maris heeft tegenwoordig ook heerlijk ruikende kaarsen, die het ook qua looks goed doen. En verder scoor je bij Dille & Kamile een aantal van de beste en lekkerste kaarsen.

Bij ons brandt as we speak de kamperfoelie geur van Brandt (want: Bart Brandt), een té lekkere niet overheersende kruidige geur voor elke dag. Lees meer: Bart Brandt

Herfst Pampas

Herfst Pampas

Easy does it: voeg wat herfsttakken toe aan je vaas met pampastakken toe en hop, je creëert direct een gezellig herfst sfeertje! 

Ook leuk (gezien, nog niet gedaan): hang je bosje droogbloemen van bijv. Aimélie onderste boven aan een jute touwtje, bijvoorbeeld voor het raam. Instant herfst. En als je bij de webshop van Aimélie koopt, krikg je er meteen een prachtig kaartje bij dat een lijstje verdient. Just saying.

Meteen aan de slag? Hier lees je waar je Pampas scoren kunt

Koop een paar mooie nieuwe kussens

Koop een paar mooie nieuwe kussens

Een betaalbare en mega gemakkelijke tip om je woon- en/of slaapkamer een instant warme (herfst)sfeer te geven is heel simpel: gooi gewoon een aantal zachte kussens in warme tinten op je bank en stoelen. Klaar. Doe er ook nog een schapenvachtje bij en je komt nooit meer van die bank af. HK Living heeft prachtige mooie kussens die deze herfst precies doen wat je wil dat ze doen.

Open Haard aan

Open Haard aan

De laatste tip is: zet de open haard aan! Je hele huis meteen gezellig en een (letterlijk) warm sfeertje. Geen haard? Snap ik, wij ook niet. Hebben we wat op gevonden hoor: je kunt ook een bio-ethanol tafelhaard kopen. Super handig, mooi, en je kunt ‘m altijd weer wegzetten als je hem niet gebruikt. Of koop een prachtige design bio ethanol haard van Vauni. Even online zoeken en je vind ontelbare bio ethanol haarden. Mobiel of vast. 

Heb je daar toch geen zin in, dan kun je altijd nog lekker in Amsterdam ergens bij een haard gaan zitten. We maakten er een lijstje over