Verenigde Staten, New York5 december 2023, door Julia Leijzer

Dit is waarom Hoboken (New Jersey) net buiten de stad New York City zo leuk is

Verenigde Staten, New York, 5 december 2023, door Julia Leijzer

Dit is waarom Hoboken (New Jersey) net buiten de stad New York City zo leuk is

De charmante stad aan het water, genaamd Hoboken, is een onder de toerist onontdekte plek. Hier ervaar je de rustige kant van het overvolle New York City aan de andere kant van de Hudson rivier. Terwijl je wandelt over de Waterfront Walkway ervaar je het uitzicht op de bekende skyline van Manhattan op een heel ander niveau, hyped van adrenaline kun je hier paraderen langs de oever. Ook de wolkenkrabbers vol avondlichtjes zijn een uniek panorama waar je in alle rust (ja echt, rust in NYC) naar kunt kijken.

Natuurlijk heeft Hoboken veel meer te bieden dan alleen de skyline; het barst hier van de koffietentjes, lokale bars en winkelstraten. Zo heb je Washington Street als bruisende hart van de stad, hier vind je een groot scala aan winkels en restaurants, vanuit hier ben je ook binnen vijftien minuten op Times Square. Hoboken is dé plek waar je kunt ‘ontprikkelen’ van de New York City drukte, maar toch de bruisende stad ervaart. Misschien wel leuker dan New York City zelf...

Park Avenue

Park Avenue

Een prachtige straat door de Hoboken neighborhood is Park Avenue, hier vind je grote Amerikaanse herenpanden met zo’n trapje voor de deur. Op zo ongeveer iedere hoek vind je een restaurant, boutique of kiosk waar alleen de locals komen. Vooral met kerst is het hier genieten van de perfect gedecoreerde huizen, niet Amerikaans overdreven maar gezellig verlicht. Deze straat heeft ook wel iets weg van de Upper East Side in New York City zelf, maar dan zonder de celebrities. Een paar leuke highlights:

  • Johnny Pepperoni, een Italiaans (mag ook gewoon in NY) restaurant met lekker pizza’s, het voelt hier als een filmscène uit een (kerst)film met je date.
  • Hoboken Public Library, een bibliotheek blijft een fijne en rustige plek. Je kunt hier gratis naar binnen, to feed your mind.
  • Revival Vintage Boutique, vintage shoppen blijft heerlijk rondneuzen. Rechtstreeks vanuit de Brooklyn Flea market heeft Revival zich gevestigd in Hoboken.
  • Alessio’s, Park Avenue is niet compleet zonder Alessio’s. Een café met koffietjes, gelato, sandwiches en gebak. Koffietje to go en honden aaien in Church Square Park is een must.

Koffie in Hoboken

Koffie in Hoboken

Om een van onze expertises uit te lichten in New York style vertellen we je graag over de koffiespots die Hoboken rijk is, want een goed bakkie is een goed begin van je dag. Ook de plantaardige melk is hier overal verkrijgbaar, dikke pluspunten.

  • The Hive, dé plek voor mama’s om te bonden terwijl de kids playtime hebben. Zo luidt het concept van The Hive, natuurlijk kan iedereen hier lekkere koffie en heerlijke cinnamon buns halen in een feminine interieur. Deze koffiespot zit ook op Park Avenue maar verdient een plek in dit rijtje.
  • Hidden Grounds, is hidden, maar on the best ground. Onder het motto “we taste bad coffee, so you don’t have to” selecteren ze de beste koffie (en chai) voor jou.
  • Mojo Coffee Company, huist in een strak zwart pand met hele vriendelijke barista’s. Hier bestel je een blackberry mocha latte, matcha latte, of gewoon een vertrouwde cappuccino. Ook als je een paar uurtjes moet werken zit je bij Mojo goed.
  • Bean Vault Coffee, een high quality boutique coffee shop in een historisch pand. De échte koffiekenners zullen hier zeker enthousiast van worden, right on Newark Street.

Skyline

Skyline

Een ode aan de skyline van Hoboken, deze magische plek staat toch wel op number one. Een ochtendwandeling onder het genot van een koffietje om de drukte vanuit de andere kant van het water the bekijken. Strijk neer op een van de bankjes en plan je dag. Het barst hier van de hardlopers en met-de-hond-wandelende locals om een praatje mee te maken, je blendhier zo in en voelt je opeens geen toerist meer. Ook een pizzaatje in de avond langs het water, turend naar het lichtjesfestijn, voelt als een film. Dream on,  dream on.