24 januari 2018, door Maartje

Nieuw: BIEBY.nl

24 januari 2018, door Maartje

Nieuw: BIEBY.nl

Van die ideeën waarvan je eigenlijk niet snapt waarom ze er niet eerder waren slash waarom je ze zelf niet bedacht hebt... Dat is het splinternieuwe BIEBY.nl, een online kledingbibliotheek voor kinderen met maat 50 tot en met maat 92. Want wat eigenlijk niemand mij verteld had voordat ik naarstig aan het shoppen ging voor de kleine soon to be baby boy, is dat het zomaar eens zou kunnen dat maat 50, het kleinste maatje (wist ik veel...) zomaar eens nooit zou kunnen passen. En wat blijkt: de boy wordt nu al groot gemeten (I know, ze kunnen prima mis-meten maar toch). En dan kan hij mijn nu al lievelings boxpakje van Ella et Moi dus mooi niet aan. Bummer.

En met precies die 'tegenvaller' (tussen haakjes want let's face it, het zijn keiharde first world problems) dealt BIEBY. Het idee is simpel: een bieb voor kleding waar je kleertjes kunt huren, niet kopen. Om ze vervolgens weer om te ruilen. En nee, geen riekend spul, alleen de leukste, kwalitatieve én duurzame merken komen BIEBY in. En gaan BIEBY dus weer uit. Plus, en dat vind ik mooi: ook ongedragen items. Wat dubbelduurzaam is want no waste.

Je bepaalt zelf wat je huurt, hoelang en in welke prijsklasse.

Barts-Boekje-Biebly

Kijk even op bieby.nl waar je een uitgebreide collectie van duurzame en kwalitatieve kindermerken in de maten 50 tot en met 92 ziet. Ouders en verzorgers kunnen de items zo lang lenen als ze willen (met een minimum van 4 weken) en kunnen het wisselen voor andere items zodra ze te klein zijn of ze toe zijn aan iets anders. BIEBY biedt de keuze uit kledingstukken in drie prijsklassen: nieuwe ongedragen items, zo goed als nieuwe items die slechts enkele malen zijn gedragen en gedragen items. Zodra de items retour komen worden ze professioneel gereinigd en gecontroleerd voordat ze opnieuw worden verhuurd.

Ook fijn: BIEBY wil dat een kind kleding draagt alsof het zijn of haar eigen kleding is, dus ongelukjes zijn voor BIEBY geen probleem. Items met onherstelbare schade of vlekken worden tot drie keer toe gewoon retour genomen. Pas daarna worden er kosten in rekening gebracht.