12 juli 2019, door Maartje

Nieuw in Amsterdam Noord: pop-up restaurant Oumuamua (+ club)

12 juli 2019, door Maartje

Nieuw in Amsterdam Noord: pop-up restaurant Oumuamua (+ club)

Oma-wattus? Oumuamua. Oke, het is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat we deze naam pas in ons systeem hebben tegen de tijd dat pop-up restaurant Oumuamua in Amsterdam Noord weer ophoudt te bestaan, but hey, it's me, not you. Voor iedereen die het ook niet wist: Oumuamua is een interstellair object. Aha. En dan weet je wellicht, net als ik, nog niks. Geeft op zich, denk ik, niet zoveel. Belangrijker voor nu is dat Oumuamua Amsterdam een tijdelijk restaurant is dat zijn onderkomen nog tot eind van het jaar 2019 in Amsterdam Noord heeft. 

Oumuamua Amsterdam Noord (pop-up 2019)

Oumuamua Amsterdam Noord (pop-up 2019)

Op de facebookpagina van het tijdelijke Amsterdamse horecaconcept lezen we dat Oumuamua een groot mysterie is. Kijk, dan zijn we het daar dus over eens, al lijken we het beide over iets anders te hebben. De initiatiefnemers achter pop-restaurant (en club!) Oumuamua in Amsterdam Noord verwijzen namelijk naar een object dat wetenschappers in 2017 ontdekten: een tuimelende sigaar in het heelal waarvan niemand precies weet wat het nu eigenlijk is (oooohhh, aha!). 

Is het een planetoïde? Een komeet? Of toch een buitenaards ruimteschip? Afijn, ze zijn er maar druk mee, die wetenschappers. Dat vonden de initiatiefnemers in Amsterdam een mooi uitgangspunt voor hun eigen concept: goede muziek zou niet alleen te horen hoeven zijn in een club of concertzaal, maar een plek die ergens tussen een bar en een club in hangt, zou ook prima moeten kunnen functioneren. De overeenkomt, mijns inziens? Alles is een beetje, euh, vaag. Is ok, komt vast goed als we zijn geweest (Oumuamua opent 12 juli 2019 voor het eerst).

Wat wél meteen volkomen helder is, is de boodschap dat we bij Oumuamua al lekker vroeg in de avond welkom zijn om naar bijzondere muziek te luisteren, tot lekker laat lekker kunnen eten, films kunnen kijken en ook nog eens een goede kunstexpositie kunnen bezoeken. Kijk, en dat klink ons niet vaag maar als muziek in de oren.

Gaat zien en oordeel zelf (als je eerder bent dan wij, laat je ons weten hoe het is? We zijn donders benieuwd geworden namelijk)

En als je dan toch Amsterdam Noord gaat verkennen, pak dan meteen ons favorietenlijstje er nog eens bij: 18 x favoriet in Amsterdam Noord