Nederland, Amsterdam24 september 2019, door Milou Verbeke

Nieuw in Amsterdam-West: restaurant Sjas

Nederland, Amsterdam, 24 september 2019, door Milou Verbeke

Nieuw in Amsterdam-West: restaurant Sjas

Ze blijven maar komen; nieuwe hippe restaurants in Amsterdam-West. Vinden wij helemaal niet erg natuurlijk, we gaan ze met alle liefde voor je af. Zo ook restaurant Sjas, gloedje nieuw want slechts een paar weken open. De naam klinkt Amsterdams gezelligs en is een verbastering van de straat waar je het restaurant vindt; de Chasséstraat in de Baarsjes.

Restaurant Sjas

Restaurant Sjas

Je kunt restaurant Sjas niet voorbij fietsen; gelegen naast het Chassé hotel, heeft het een giga terras, en nog op het zuiden ook. Aan de gevel hangt in grote neon letters de naam. Sjas is een ‘modern buurtrestaurant’ met een kaart vol Europese klassiekers. Wanneer je naar binnen wandelt, loop je een gezellige ruimte in met een grote bar. Er is veel energie gestoken in het vinden van de mooiste, meest unieke (vintage)items en dat is ook zeker te zien. Stoelen, lampen, tafels en decoraties; alles is op elkaar afgestemd. Loop je nog iets verder door naar binnen dan sta je in de ruime serre, inclusief glazen dak. Heel gezellig, zeker met deze regenachtige dagen (lekker warm binnen, met het getik op ‘t dak). 

Op de menukaart dus veel klassiekers, maar dan met een twist. Zo begonnen we met de watermeloen tartaar. Lang doorbakken watermeloen, waardoor het een vleesstructuur krijgt er inderdaad bijna uitziet als tartaar. De eerste hap is even wennen, maar de smaken zijn heerlijk en je gelooft bijna niet meer dat je een sappige watermeloen aan het eten bent. Ook aan te raden als voorgerecht is de ceviche met krokante mais. Onze favoriet!
Door naar het hoofdgerecht, waar tonijn wellington met paddenstoelen (echt héél lekker) en bavette op het menu stonden. De laatste was précies goed doorbakken en alleen daarom al veel props voor Sjas! En ja, ook nog eens precies goed van smaak. Wij sloten de avond af met crème brûlée, nog meer handjes omhoog voor Sjas. Een stukje Frankrijk in Nederland, deze crème brûlée mag op de favorietenlijst.

Ja, bij Sjas weten ze wel hoe het moet. Geen gekkigheid, maar gewoon goed, lekker eten. En een inrichting waar we best iets van mee naar huis willen nemen. Sjas heeft trouwens ook nog een kelder, die ze over een tijdje willen gaan inzetten voor feestjes en partijen. Hou het in de gaten dus.

Wij komen in ieder geval zeker snel weer eens terug en onthouden ‘m ook voor de nieuwe lente (al duurt dat nog een tijdje) – want ó dat heerlijke terras op ‘t zuiden. Met een biertje in de ene hand en een schaaltje crème brûlée in de andere.

sjasamsterdam.nl