Nederland, Amsterdam5 februari 2019, door Maartje

Nieuw in Amsterdam-Zuid: Pizza Beppe

Nederland, Amsterdam, 5 februari 2019, door Maartje

Nieuw in Amsterdam-Zuid: Pizza Beppe

Zeker niet getreurd, want Pizza Beppe is minstens zo goed. Geheel volgens Napolitaanse traditie en nu al gecertificeerd door de prestigieuze Napolitaanse “Associazione Verace Pizza Napoletana” (een hele belangrijke in pizza-land, hebben wij ons laten vertellen). Ze trappen direct goed af, met nu al een tweede locatie in Amsterdam en twee in Utrecht (alledrie binnenkort open). Even wachten ... Pizza!

Pizza Beppe, Amsterdam-Zuid

Pizza Beppe, Amsterdam-Zuid

Alleen al de naam is leuk. Scoor je direct punten mee. De inrichting is ook gezellig; zoals je zou verwachten van een hippe pizza spot in Amsterdam. Een groot neon licht aan de muur, naast heel veel kleurrijke schilderijen, een marmeren bar en roze menu’s. Met daarop veel Antipasti gerechten en ja, die wil je proberen. Zoals de Pecorino met truffelhoning … Daar zou je bijna nog een portie van bestellen zo lekker. Of de Parmaham en de Gebakken champignons met knoflook en wijn. Bedenk van te voren even dat je daarna nog een hele pizza naar binnen moet schuiven.

En ook die zijn erg goed; alles wat je van een echte pizza verwacht. Dat schijnt onder andere te komen omdat de pizza’s worden bereid met onder andere San Marzano tomaten en buffelmozzarella uit de Campania. Kunnen we nog verder over uitweiden, maar moet je gewoon even gaan proeven. Echt. Moeten we je er wel nog even op attenderen dat je na de nodige antipasti en pizza, ook echt nog wat ruimte moet overhouden voor het toetje. De Tiramisu en Panna Cotta zijn huisgemaakt; een tijd geleden dat we die zo lekker hebben gegeten. Conclusie? Dikke vette prima dat Pizza Beppe de nieuwe Sotto is. Wij gaan snel terug.

pizzabeppe.nl