Nederland, Den Haag28 april 2023, door Michel + Renske

Nieuw in Den Haag (Zeeheldenkwartier): restaurant de Zoute Kater

Nederland, Den Haag, 28 april 2023, door Michel + Renske

Nieuw in Den Haag (Zeeheldenkwartier): restaurant de Zoute Kater

Alsof er een ondernemende wind waait in Den Haag. De ene na de andere fijne tent opent de deuren - en, nog meer staat in de stijgers. Dat geeft de Haagse burger moed én dat vinden wij meer dan leuk. Nieuw in Den Haag is ook restaurant de Zoute Kater. Een heerlijk, klein zaakje midden in het Zeeheldenkwartier. Alle ingrediënten voor een fijne avond uit.

De Zoute Kater

De Zoute Kater

Een kater die begon met een Crowdfunding. En gestart door niet zomaar iemand; Eva Wijma, een bekende naam in de horeca scene in 070. Nadat menig jaren werken voor verschillende zaken (Café Franklin, Vincenzo’s Osteria, just to name a few) was het tijd voor iets voor haarzelf. Never so ready begon Eva aan het avontuur. De Crowdfunding was binnen no time op het streefbedrag en de plannen van Eva konden beginnen.

Het knusse pand ligt in het waanzinnige Zeeheldenkwartier waar we meer openingen vieren deze maand. Daarmee maakt het de zaak een heerlijke plek om aan te komen waaien voor dinner maar ook zalig voor een wijntje later op de avond.

Het concept

Het concept

Eva wil met de zaak een tweede huiskamer neerzetten; vriendelijk personeel, laagdrempelig eten, maar wel écht goed. Een wijnbar +, met een mix van natuurwijnen en regulieren.

Wat geliefd is in de hoofdstad (Binnenvisser, Bar Pif, Alba) ontbrak nog in Den Haag. Kleine gerechten, goed te betalen en wijnen die de avond maken.

Al zijn we wat burrata moe, de variant van Eva moet absoluut geproefd worden. Wortel, burrata… zaligheid. Zorg dat je ruimte overhoudt om voor een nagerecht te gaan, het rabarber dessert is alsof een engeltje op je tong pist.

Allemaal gaan zouden wij willen zeggen.

De Zoute Kater