Nederland, Den Haag22 november 2022, door Michel + Renske

De 5 lekkerste winkels van Den Haag

Nederland, Den Haag, 22 november 2022, door Michel + Renske

De 5 lekkerste winkels van Den Haag

Den Haag is on a roll. Naast de vele leuke restaurantjes en barretjes, zijn er ook een aantal heerlijke "ik doe luxe boodschappen" adresjes. Heerlijke tips dus, voor de wintermaanden (al zijn ze in de zomer ook helemaal leuk), waarin je het liefst al je lekkers in huis haalt of perfect voor de feestdagen en etentjes thuis.

Daar gaan we..

De Bonte Koe - chocolade

De Bonte Koe - chocolade

In het Zeeheldenkwartier is na Bakkerij Bartine het buurtje nog een parel rijker: de chocoladewinkel De Bonte Koe. De Bonte Koe bestaat al langer. Als familiebedrijf hebben ze filialen in Den Haag, Schiedam en Rotterdam. En dus een tweede locatie in de mooie hofstad. Ook belangrijk om te melden is dat er een nieuw generatie aan het roer staat. Namelijk het duo Connor en Amy. Waar zet dit duo de zinnen op? De chocolade nóg duurzamer maken – en betaalbaar houden.

Het 75 vierkante meter pand is de perfecte locatie voor de chocoladewinkel – achter in het pand huist namelijke een waar proeflokaal. Waar je al het lekkers kan proeven, onder genoeg van een bakkie pleur of thee. Moet je doen. Daarnaast is er ook een kleine tuin: perfect voor in de zomer dus.

Gaan! En vergeet de triple chocolate granola niet ook mee te nemen. Dan begin je je ochtend elke dag goed.

Des Jeux Orange

Des Jeux Orange

Als er boodschappen gedaan moeten worden bij fijne zaakjes, dan is een goede wijnzaak onmisbaar. In Den Haag is in de Vondelstraat Des Jeux Orange neergestreken. Een heerlijk licht zaakje waar je terecht kan voor natuurwijn en sake. Ook is er koffie te krijgen, voor als het nog te vroeg is voor het proeven van wijn.

In de korte tijd van bestaan werden er ook al leuke events georganiseerd. Zo deed Jeux Orange de opening met Zuiver wijnen (je kent het het wel, die bij/van choux) en werden er fijne avonden georganiseerd in samenwerking met Vincenzo’s Osteria (ook al zo’n fijn adres in 070).

De etiketten van stuk voor stuk alle flessen zijn om door een ringetje te halen, of beter gezegd: om in een lijstje te hangen. Tip voor als de fles op is.

Proost!

Open donderdag-zaterdag,

Piet - Artisans of Flavours

Piet - Artisans of Flavours

Ijs in de winter? Vaak zien we de zaken dicht gaan na de zomer piek. Piet niet! Bij Piet krijg je ijs in een coupe, met van alles erop, erbij of ernaast.

Toppings kunnen gekozen worden, koffie kan erbij. Kortom, ijs met genoeg extra randvoorwaarden erbij. Dat willen we wel. En Den Haag zo te zien ook, want het is altijd druk in het fijne kleurrijke zaakje.

 

 

Bird Flower

Bird Flower

In juli 2022 opende dit fijne zaakje, maar bleef nog vrij onder de radar. Maar Bird Flower mag gevierd worden. Hier ga je langs voor je vegan delicatessen of neem je even een pauze tussen al het winkelen door.

Van brownies (vegan) tot brioche, van chuffins tot vegan cookies. Hier moet je wezen, hier moet je zijn. Alles is vegetarisch of vegan.

Binnen zit je al even lekker in een knus ingericht zaakje. Elke dag open vanaf 10 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn ze tot 19 uur ‘s avonds open en worden er hartige happen en wijnen geserveerd. Jam!

Gastrovino Scheveningen

Gastrovino Scheveningen

Lekkerder kan het bijna niet. In Hartje Scheveningen – bij het Zuiderstrand – vind je Gastrovino. Een prachtig op zichzelf staand pand. Hier kom je voor een goed glas wijn, een kop koffie, maar ook voor een zalige lunch of diner.

Achter het restaurant bevindt zich de deli. Wat eigenlijk een “ik wil alles meenemen” zaakje is. Van wijnen (veel wijn) tot de lekkerste huisgemaakte gerechten. Van tiramisu tot lasagne, van meatballs tot de lekkerste gamba’s. Daarnaast zijn er heerlijke (maar prijzige) belegde broodjes. Burrata, Vitello Tonato. Dat soort werk.

Smullen dus.