Nederland, Den Haag10 november 2022, door Michel + Renske

La Rana, dè Spaanse wijnbar met een kaart waar je u tegen zegt

Nederland, Den Haag, 10 november 2022, door Michel + Renske

La Rana, dè Spaanse wijnbar met een kaart waar je u tegen zegt

Er waait een fijne wind door Den Haag. De ene na de andere nieuwe parel opent de deuren in het Haagse. Dit keer La Rana, van de eigenaren van ñ. Dat belooft sowieso al veel goeds. La Rana bevindt zich hartje centrum, bij Chinatown om de hoek. Perfect dus ook als je de stad een dag gaat bezoeken met openbaar vervoer.

Daarna kan je altijd nog een afzakkertje doen bij Restaurant de Kade of Basaal. Blijf je in 070 slapen? Kijk dan even bij deze adresjes voor dagvullend vermaak.

La Rana

La Rana

Wie een tafel bij Rana reserveert, doet dat – lekker old school – per sms. Niks geen reserveringssysteem, maar meteen die persoonlijke aandacht. Mag iets meer werk zijn, maar wij vinden het wel gezellig. Eenmaal aangekomen wacht een enorm knusse tent op je. Met kleine ronde tafels, witte kaarsen en veel hout.

In de zomer? Dan is er een heerlijk terras waar je neerstrijkt en tijdens het eten van de laatste zonnestralen geniet.

Vooraf begin je met een paar goede snacks. Bord met Spaanse kazen, heerlijke hammen en natuurlijk pimientos de padrón.

Daarna wachten diverse gerechtjes op je. Zoals bij bijna elke hippe, nieuwe zaak deel je de hoofdgerechten. Houdt in dat je ongeveer 2 gerechten per persoon bestelt. De vegetarische gerechten, zoals de bloemkool en asperges, zijn zalig en verrassend, wat heerlijk combineert met de secreta iberico. Maar naast vlees ook veel vis op de kaart: pulpo, kammetjes of zalige kabeljauw in ham gewikkeld.

Vergeet zeker geen dessert te bestellen. Uiteraard is er kaas, maar daarnaast ook een chocolademousse waar je u tegen zegt.

La Rana, Stationsweg 42-44, Den Haag