Marokko, Marrakech12 mei 2019, door Maartje

Nieuw in Marrakech: Plus 61

Marokko, Marrakech, 12 mei 2019, door Maartje

Nieuw in Marrakech: Plus 61

Of je nu over de drukke souks wil struinen op zoek naar de betere kleurrijke goodies voor in huis, wil chillen op de beste dakterrassen van de stad, heerlijk (en gezond!) wil eten, óf je riad (of hotel) niet wil verlaten aangezien je voor zon (een riad heeft eigenlijk altijd een binnenplaats; zoek er een met een zwembad), de beste massages (vrijwel iedere logeerplek kan een thuishammam organiseren) en een goed boek de deur niet uit hoeft - Marrakech is het antwoord.

Plus 61

Plus 61

Er is nieuws in de stad. En wel van de mensen achter een van de favoriete adressen van Marrakech: restaurant Nomad. De eigenaren van de klasse-stek met waanzinnig dakterras, teamden up met chef Andrew Cibej (de man achter o.a. Vini, Berta, 121BC en Bacco) en creerden een beetje – let op – Australie in Marrakech. Gek? Ja. Maar het werkt wonderwel. Relaxed, dat is het er. En ingetogen cool zonder de kracht van de Marokkaanse stad uit het oog te verliezen: zo is het menu van +61 op Australie gebaseerd maar kregen alle gerechten de kruiden van Marokko mee. Het restaurant maakt vrijwel alles zelf, dagvers en in huis. Brood, pasta, kaas en yoghurt. De ingredienten komen bij lokale boeren vandaan, zoals bij Ourika Organic Kitchen en Jnane Tamsna (aanraders! Google maar eens).

En verder is Plus 61 Marrakech een sereen, open huiskamerstijl-restaurant. Simplicity is het codewoord, wat ook doorgezet wordt in het beeldschone keramiek van lokale ambachtslieden. Afijn, Plus 61 is een perfect rustoord in het drukke Marrakech waar je cocktails en wijn kunt drinken, en uren tafelen van de shared plates.

 

 

Het wordt nog beter: team The Souks (Sandra & Emma) reizen een paar keer per jaar naar deze Marokkaanse  koningsstad en houden voor Barts Boekje bij waar je wezen moet. 

Hun favorieten lees je hier: Barts best of Marrakech