Nieuw smart hotel: YOTEL in Amsterdam Noord

Nieuw smart hotel: YOTEL in Amsterdam Noord

Hoe zou de aardbol er over 100 jaar uitzien? Rijden we dan met onze vliegende auto naar de kapper om vervolgens door een robot geknipt te worden? Wie weet. Het nieuwe smart hotel YOTEL in Amsterdam Noord houdt zich in ieder geval bezig met de toekomst. Zo kun je binnenkort een koffie bestellen die met een drone wordt gebracht. I kid you not. Op dit moment zien we het nog niet voor ogen, maar reuze benieuwd zijn we wel. O, en je kunt er ook slapen, heel ouderwets als je wil op één oor. Some things never go out of style.

YOTEL Amsterdam

YOTEL Amsterdam

YOTEL dus, Hotel YOTEL. Een nieuwe logeerstek in de wijk Buiksloterham in Amsterdam Noord. Klinkt ver weg maar wist je dat dit dus de Amsterdamse AA-locatie (van de toekomst) is voor startups en creatieve bedrijven? Is zo. Het begin is al gemaakt want er is van alles te doen in the hood, het een nog creatiever dan het ander. Sowieso is de wijk hot & happening. Lees hier meer. Dat terzijde.

Dan het hotel zelf. Herstel, het yo-tel dus. Denk nou niet dat je er gewoon een kamer gaat boeken… Zeker niet. Het hotel van de toekomst gaat zelfs zo ver dat ze het woord ‘kamer’ hebben vervangen door ‘cabins’. YOTEL cabins voorzien van een Smartbed, HD Smart TV en verstelbare sfeerverlichting. In totaal heeft YOTEL 202 van die slim ingedeelde en ingerichte cabins en deze cabins (waardoor het met de prijs ook meevalt bij YOTEL).

Techsnufjes te over dus, maar dat is niet de enige reden waarom we geïnteresseerd zijn in YOTEL. Er zijn namelijk nogal wat pro’s. Zo hebben we gehoord dat er in het hotel ook een buitenbioscoop aanwezig is. In de zomer zit je bij YOTEL dus helemaal snor, ook met dank aan het terras aan het water.

Uiteraard is er ook leuks voor mensen van de buurt: restaurant/bar KOMYUNITI schijnt niet te missen te gaan zijn, al is het alleen al vanwege de drones (!) die eten en drinken rondbrengen. Waarom? Simpel: om het personeelstekort in de horeca te fixen. En nee, we hoeven echt niet bang te zijn dat deze drones straks banen gaan inpikken. Zo zegt General Manager Joy Maroulás: “Als reactie op het personeelstekort in de horeca in Amsterdam willen we drones inzetten om tijdens drukke periodes eten en drinken naar tafels te vliegen om ons personeel op die manier waardevolle tijd te besparen. Dit geeft hen meer mogelijkheden om tijd met onze gasten door te brengen, zodat we de best mogelijke service aan onze klanten bieden”. Fair enough. 

Of het een nieuwtje is? Nee: de Britse hotelketen YOTEL heeft al een hotel op Schiphol. Met YOTEL Amsterdam Noord staat de YOTEL teller in Amsterdam dus op twee. And counting, gokken we.

YOTEL