7 september 2019, door Maartje

Hotel en restaurant Westervilla Amsterdam

7 september 2019, door Maartje

Hotel en restaurant Westervilla Amsterdam

Soms komen er van die parels voorbij, daar worden we meteen dolblij van. En enthousiast over. Dat zit 'm vaak in een locatie, een grove schets én de tone of voice van een plek. Want dat enthousiasme, dat is er dus soms al (ver) voordat een plek überhaupt open is. Laten we zeggen dat we daar, na een jaar of 8, wel zo'n beetje een neus voor hebben ontwikkeld. Kwispelende staarten en watertandende gezichten all over toen we hoorden over de komst van Hotel WesterVilla, aan de rand van het door ons o zo geliefde Westerpark. Dit, beste mensen, is er eentje in de categorie best of both worlds. (midden)In de stad, inderdaad. Maar met genoeg rust dat je juist ook aan die stad kunt 'ontvluchten'.

Hotel Westervilla Amsterdam

Hotel Westervilla Amsterdam

Waar te beginnen? Laten we de locatie doen. Dat is en namelijk zo een waarvan je niet (of niet echt) wist dat-ie er was, en toch… Als je even terugdenkt, dan heb je je nek vast een keer verdraaid toen je langs begraafplaats Vredenhof fietste, op weg naar Buurtboerderij Ons Genoegen bijvoorbeeld. De statige, majestueuze witte villa, verstopt aan de rand van het Westerpark, is namelijk al jaren onze droomwoning. Midden in het groen. Rust, ruimte en natuur om je heen, binnen 2 minuten sta je in het Westerpark en in minder dan 10 minuten fietsen in hartje Jordaan. Hartstikke onbereikbaar, weten wij ook wel. Maar met dank aan de komst van restaurant en boutiquehotel WesterVilla lijkt onze droom toch een beetje waar te worden, al is het maar voor een (paar) nachtje(s).

Er komen zeven kamers, en dat die mooi gaan worden, bewijzen de moodboards in de bijlage. Er wordt as we speak namelijk nog hard getimmerd en geklust aangezien eigenaar Kristian & co op 1 oktober open willen. Die villa was er namelijk al wel even, maar moest van A tot Z verbouwd worden om de droomvilla te realiseren die de mannen voor ogen hadden. Er kwam een beeldschone serre, onderdeel van het restaurant, grenzend aan het groen. Een fiks restaurant wordt het, waar je de hele dag terecht kunt: restaurants in een hotel zijn stiekem altijd het beste want dan kun je er van vroeg tot laat, 7 dagen per week terecht – een simpele rekensom. En een terras, dat komt er natuurlijk ook. De ingang wordt gedeeld met begraafplaats Vredenhof en eigenlijk vinden we dat de kers op de taart: los van al het verdriet is het een beeldschone locatie. Een uitgelezen plek om het leven te vieren. And that is where WesterVilla comes in…