Frankrijk, Parijs13 maart 2023, door Teun Tielen

Nieuwe (niet te missen) restaurants in Parijs

Frankrijk, Parijs, 13 maart 2023, door Teun Tielen

Nieuwe (niet te missen) restaurants in Parijs

Oui, oui, Paris. We zijn er dol op de Franse hoofdstad (wie niet?). Als het even kan, springen we in de Thalys om er eindeloos rond te dwalen, te eten en wijn te drinken. Elke keer dat we in Parijs zijn spotten we wel weer een nieuw restaurant, dus het werd hoog tijd om de nieuwkomers op een rijtje te zetten. Bij deze: een lijstje met nieuwe restaurants in Parijs. Avec plaisir.

Liever iets dichter bij huis? Check dan ook even onze lijst met nieuwe restaurants in Amsterdam.

Flat BREAD by Baptiste TRUDEL

Flat BREAD by Baptiste TRUDEL

Op steenworp afstand van de Place de la République opende onlangs Flat BREAD by Baptiste TRUDEL. Bij Baptiste eet je dus geen strudels, maar platte broden. Als je weet dat deze chef ook aan het roer staat van restaurant Datsha, en daarvoor aan dat van restaurant Mordu, weet je dat het wel goed zit. De flat breads zijn (voor Parijse standaarden) betaalbaar. Top voor take away, al zijn er binnen ook een paar zitplekken.

Beeld door Julia Fihman

Osteria Brutto

Osteria Brutto

Osteria Brutto is alles behalve brutto (Italiaans voor lelijk). Hier serveren ze Italiaanse gerechten bereid op New Yorkse wijze. Pour quoi? In de 20e eeuw emigreerden veel Italianen naar New York en namen ze hun kookkunsten mee. Uiteraard werden die beïnvloed door de USA, die interessante combi kun je nu dus ook in Parijs proeven. Je vind het restaurant op de Rue Gracieuse in het 5e arrondissement.

Papa Pool

Papa Pool

Maak kennis met het nieuwste lid van familie Bistrots Pas Parisiens: Papa Pool. Hoewel dit restaurant net buiten Parijs ligt, in Clamart om precies te zijn, verdient het toch een plek in deze lijst. In de winter voelt het als een bergchalet, in de zomer zit je heerlijk op het reusachtige terras. Helaas is er geen echte pool, maar het uitzicht over het water is ook niet mis.

La Chambre Bleue

La Chambre Bleue

Op het moment van schrijven is dit restaurant nog niet open, maar daar komt snel verandering in. Per 1 april opent La Chambre Bleue haar deuren in het net zo nieuwe hotel Maison Delano. Hier zal worden gekookt door de Spaanse chef Dani Garcia, die al een aantal restaurants verspreid over de hele wereld runt. Hoewel het restaurant en hotel nieuw zijn, is het gebouw waarin ze huizen dat niet. Dat is namelijk een 19e-eeuws herenhuis. Mét twee wijnkelders. Nous adorons.

 

 

NOUR

NOUR

Voor street food uit het Midden-Oosten kun je voortaan terecht bij NOUR. Hier haal je de lekkerste arayes: pitabroodjes gevuld met vlees, vis, ei of groenten die worden gegrild, met een next level pita als resultaat. Knapperig van buiten, zacht van binnen. Yum. Het enige minpuntje? De prijs. Voor een araye betaal je acht of negen euro, zelfs voor Parijs tamelijk prijzig. Gelukkig zijn de sides iets minder duur.

Nonos

Nonos

De voormalige Brasserie d’Aumont in Hôtel de Crillon werd onlangs compleet gerestyled en onder handen genomen door chef Paul Pairet. Hij grillt er nu op los in zijn eigen French style (en semi chique) grillrestaurant Nonos. Hier draait het vooral om vlees, al houdt hij ook een plekje op de grill vrij voor vis en groenten.

Jòia Bun

Jòia Bun

Zelfs sterrenchefs eten echt niet alleen maar oesters. Dat geldt ook voor Hélène Darroze, die haar eigen burgertent opende in het negende arrondissement. Uiteraard zijn de burgers wél van hoge kwaliteit, we hadden ook niet anders verwacht. Sla de McDonalds voortaan maar over (als je dat niet al deed) en haal je burger lekker bij Jòia Bun.

Beeld door Gülben Gürler

Ojii

Ojii

Een ietwat oubollige bistro aan de Rue Perronet werd omgetoverd tot een knap Japans restaurant: Ojii. Rood gelakte muren met gouden maskers, een fijne playlist op de achtergrond en een knaller van een cocktailkaart. Oh ja, en eten natuurlijk. Ook dat ziet er bijna te mooi uit om op te eten.