Nederland, Nijmegen29 november 2022, door Michel + Renske

10x Leukste adresjes in Nijmegen – van ontbijt tot diner

Nederland, Nijmegen, 29 november 2022, door Michel + Renske

10x Leukste adresjes in Nijmegen – van ontbijt tot diner

Nimma is hotter dan hot. Dat kan komen omdat de ene na de andere fijne tent zijn deuren opent. Waar je het eerst moest doen met een handjevol toffe zaken, is er nu ruim aanbod. Wanneer je de Waal overrijdt (of treint), lacht de gezellige stad je al tegemoet. Ook voor leuke winkels moet je in Nijmegen zijn. Kortom - perfect voor een dag of weekend vertier.

Ontbijt

Ontbijt

Puck Specialty Coffee

Knus is een understatement als je bij Puck de drempel over gaat. Daarnaast wisselt het koffiemenu wekelijks (verschillende bonen, verschillende plantages en roasts), extra leuk dus. Qua eten is het vooral (redelijk) gezond bij Puck. Van aƧai bowl tot broodje avocado. Dat soort werk.

Downtown

Een heerlijk fotogeniek plekje, om de hoek van het marktplein. Mooie grote ramen, oud pand – kortom: gezellig en stijlvol. Het liefst nestel je je aan een tafeltje bij het raam en zit je in de vensterbank naar buiten te turen. De taartjes zijn geen kattenpis bij Downtown. Dus mocht je naast een lekkere croissant nog wat zoets bij het ontbijt willen, zit je hier helemaal goed.

Fika

Bij Fika krijg je koffie van Blommers – een echte Nijmeegse trots, want geroosterd in de stad aan de Waal. Daarvoor geven we Fika meteen een extra puntje. Fika kiest niet graag, maar doet alles: ontbijt, lunch, borrel. Je kunt er terecht op alle momenten van de dag. Een echt scandi ontbijt kun je hier verwachten: skyr, rogge, je kent het wel. Volle maag de deur uit.

Billy’s Coffee

Het zaakje begon met een crowdfunding actie en is nu eindelijk een feit. Billy’s dus! Verwacht een soort van oma huiskamer, maar dan hip. Groenig, bruin, vintage. Van de koffie mogen we veel verwachten, want de eigenaren hebben al lang ervaring met hun caravan Rock a Coffee, waarmee ze op menig event stonden. Let’s go!

 

Lunch

Lunch

Atelier. Bar All Day

Vanaf 12 uur open en daarom een perfecte plek om neer te strijken als welverdiende pauze. Van french toast, wafels tot wat hartigs, zoals een Philly steak. Zomers zit je lekker op het terras, maar binnen is het ook zeker geen staf.

De Meesterproef

Beetje uit de richting is het wel, maar Meesterproef is de moeite waard. Het restaurant is industrieel ingericht en bevindt zich op het Honig complex. Het menu is redelijk standaard: broodje gerookte zalm, kroketten, burrata, dat werk. Maar wel met de beste ingrediƫnten uit de omgeving.

Lunchbar de Viking

Een stoere menukaart – zo noemen ze dat. Spicy chicken, tosti met brie, ossenworst. Alles voor de stevige trek dus. Ook een perfecte locatie, want je loopt vanaf hier zo alle leuke winkels langs.

Diner

Diner

Bistrot Regent

Franse sferen in Nijmegen bij Regent. Klassieke top gerechten, zoals carpaccio of pasteitje, afgewisseld met wat minder traditionele gnocchi met kastanjes en pompoen. Voor ieder wat wils dus. Franse wijnen worden bij alle gerechten gezocht en dat zorgt voor de ultieme droom combinatie.

Bistro Flores

Bijna niks leukers te bedenken dan Bistro Flores. Midden in het pand is een patio waar je zomers buiten zit en ‘s winters de mogelijkheid hebt tot een schuifdak. Het pand is daarmee al bijzonder. De garage beneden is omgetoverd tot wijnkamer. En die wijn is hier zeker goed te drinken. Er is te kiezen uit een 3 tot 5 gangen menu, met bijpassende wijnen als je daar zin in hebt. Zouden wij doen.

 

Bistrobar Berlin

Berlin is een bistro bar van Ron Blaauw. Echter wel een andere chef die de keuken sturing geeft, hier in Nijmegen. Zoals ze het zelf zeggen: geen poespas, maar wat ruiger en puurder. Gerechtjes zijn om te delen, enorm verrassend en een feest voor het oog. Absolute must? Het chocolade “ei” dessert. Vingers bij aflikken. Voor de liefhebber: er is oranje natuurwijn per glas te krijgen. Just saying.