Nederland, Nijmegen26 september 2023, door Julia Leijzer

Dineren in Nijmegen; dit zijn de leukste restaurants

Nederland, Nijmegen, 26 september 2023, door Julia Leijzer

Dineren in Nijmegen; dit zijn de leukste restaurants

Iets te vieren, iemand verrassen met iets speciaals of gewoon een gezellig samenzijn? Uiteten gaan is vaak iets waar je naar uitkijkt. Shared dining, de Italiaanse keuken of Aziatisch streetfood, het is allemaal mogelijk in deze gezellige Waalstad. In Nijmegen heb je lekkere restaurants met een ongedwongen sfeer, culinaire hoogstandjes, en mediterraanse binnentuinen. Waar je moet beginnen? Daarmee helpen we je graag, deze stad heeft namelijk een aantal pareltjes die je zéker ervaren moet hebben. En, niet alleen het eten is een genot, ook het interieur van deze spots is food for the eyes..

 

 

Ultimo Restaurant & Wijnbar

Ultimo Restaurant & Wijnbar

Ultiem genieten is het bij Restaurant en Wijnbar Ultimo aan de idyllische Waalkade van Nijmegen. Ja, over dit restaurant hebben we (natuurlijk) bij Barts Boekje al een keer over geschreven want Ultimo was duidelijk een favorietje! Zeker in de zomer is het hier niet alleen genieten van lekker eten en bloemige gerechten, je wordt hier ook veroverd door de Nijmeegse zonsondergang. Een must see & must try dus…

Ultimo Restaurant & Wijnbar

Eetcafé Goed Volk

Eetcafé Goed Volk

Een heel fijn plekje in een heel fijn wijkje; in het gezellige Bottendaal vind je Eetcafé Goed Volk. Hier kan het niet anders dan gezellig zijn, want deze spot heet niet voor niets ‘Goed Volk’. Met een maandelijks veranderende menukaart en veelvoudig gebruik van lokale en huisgemaakte producten blijft het diner je verrassen. Eigenaren Klaas en Marly weten met hun jarenlange ervaring niet alleen van het menu vol biologische gerechten een genot te maken, ook van het interieur word je VROLIJK! Bij Goed Volk voel je een warm welkom, en dat is fijn.

Eetcafë Goed Volk

Bistro Flores

Bistro Flores

Dit is dé bistro onder groene gerechten met een patio welke rechtstreeks uit een film zou kunnen komen. Aan het bekende Kelfkensbos vind je Bistro Flores, een ware schoonheid mét wijnkamer, patio voor in de zomer en winter en een pittoreske eetzaal. Dit is dé plek waar goede gesprekken op gang komen onder het genot van een vier-, vijf-, of zesgangenmenu. Bij Bistro Flores geniet je van een groente charcuterie. Koolrabi met vlierbloesem en makreel met rimpelroos.

Bistro Flores

Bistrobar Berlin

Bistrobar Berlin

Aan de Daalseweg in Nijmegen-Oost vind je een plek waar culinaire fans worden uitgedaagd, een plek waar je kunt genieten van oesters met amandelspijs en de beste Chardonnay Viognier. Bistrobar Berlin is de plek voor ruimproevende ontdekkers die niet wegdeinzen voor een bijzondere smaaksensatie. Met als huisadviseur niemand minder dan Ron Blaauw weet je zeker dat je iets bijzonders ervaart. Bistrobar Berlin baseert haar pure smaken en brutale combinaties op Europa’s meest creatieve broedplaats van dit moment: Berlin!

Bistrobar Berlin

Pizzacafé Desem

Pizzacafé Desem

Een zuurdesem-pizzeria in het centrum van Nijmegen: Pizzacafé Desem. Hier eet je pizza’s op culinair niveau onder het genot van een glas natuurwijn of kombucha. Bij Desem bakken ze zuurdesempizza’s van lokale granen en produceren ze hun eigen tomatenbier. Ook de toppings zijn vers en worden gehaald bij lokale producenten: groenten uit de lokale moestuin, oesterzwammen uit Nijmegen en biologisch vlees van de groene slager. Zo weten ze dat hun pizza’s verantwoord worden geserveerd!

Pizzacafé Desem

Paradiso

Paradiso

Oké, we zijn he-le-maal verliefd op deze geweldige spot in town. Aan de Van Welderenstraat vind je het mediterraanse paradijs genaamd Paradiso. In deze traiteur en bar waan je je even in het Italië van de stad, alsof je een Toscaanse binnentuin inloopt maar dan binnen. Dit klinkt misschien gek maar dit is écht zo. Ga voor een shared dining zodat je alles kunt proeven: antipasta, bruschetta’s, pinsa’s, pasta’s en natuurlijk dessert. Een dikke aanrader is de camembert uit de oven en tiramisu (natuurlijk!). Ó, en het barst hier van de gezellige hoekjes, dus maak ook zeker even een rondje door het Paradiso van Nijmegen.

Paradiso

 

 

Bar Pasta

Bar Pasta

Ook hier heb je mediterraanse gezelligheid, in Nijmegen-Oost. In deze wijk voelt het altijd al een beetje als vakantie, laat staan als we er ook nog een stukje Italië aan kunnen toevoegen. Bij Bar Pasta is het aanwaaien geblazen, je kunt hier borrelen onder het genot van écht goede antipasti en schuift daarna aan voor een ravioli, orecchiette of spaghetti. Sgroppino na en je buikje is weer gevuld. Vooral de zomeravonden zijn hier een aanrader!

Bar Pasta

Trafo

Trafo

Een horecazaak op culturele broedplaats De Vasim in Nijmegen; Trafo steelt de show te midden van alle creative ondernemers in de stad. Het voormalig industrieterrein aan de Winselingseweg is inmiddels uitgegroeid tot creative hub waar nog één ding ontbrak: een goed restaurant. Eigenaar Daan Hoesbergen greep zijn kans en creëerde een plek waar mensen samenkomen, ideeën spitten tijdens de pauze, en dineren met een goed glas wijn. Op het NYMA-terrein vind je deze ‘huiskamer’, altijd open en een bron van bruisende ideeën waar je van ‘s ochtends vroeg to ‘s avonds laat kunt vertoeven.

Trafo